Свято 23 червня: у цей день вшановуємо пам’ять Священномученика Тимофія – яку молитву слід читати заступнику

Тимофій отримав від Господа за свою віру унікальний дар - зцілення.

23 червня – свято пам’яті священномученика Тимофія. Чоловік вірою-правдою служив Господу, але підступний імператор Юліан не дав спокійно жити християнину.

Священномученик Тимофій

Тимофій був єпископом міста Пруси. Інколи його називають Тимофій Пруський, але з етнічною землею у Німеччині святий жодним чином не пов’язаний. Земля, на якій жив мученик ще називалася Вітінія – це на північному заході Анатолії.

Всі роки жив святий правдою і навертав язичників у віру Христа. Імператор Юліан, якого церква вважає відступником, ополчився на чоловіка, хоч і знав, що Тимофій має дар зцілення. Закатував цар єпископа та наказав відтяти йому голову. Мощі святого поховали у Константинополі.

Прикмети 23 червня

Пращури вірили, що у цей день, аби Господь помагав у справах – потрібно ділитися. 23 червня люди несли до церкви або роздавали бідним плоди першого врожаю.

А, ось просити для себе нічого не можна у цей день. Тимофій зцілював людей і не просив нічого матеріального, тому й віряни мають безкорисно у цей день ділитися з ближнім.

Категорично заборонено давати і брати в борг. Через те, що День Тимофія випадає на повний місяць, потрібно обов’язково зашторити вікна перед сном.

Молитва

У цей день можна прочитати молитву про очищення вашого серця:

Отче Небесний, я каюсь в своїх гріхах, що заподіяв. Я дякую Тобі за Ісуса. Я вірю, що Він помер на хресті і за мене. Я вірю, що Ти воскресив Його від смерті. Ісусе, я прошу Тебе, обмий моє серце, очисти його від усякого гріха. Ісусе, увійди в моє серце. І від цієї хвилини і далі я бажаю, щоб Ти був моїм Царем. Я хочу слухатися Тебе і робити все те, що правильно. Дякую Тобі. Амінь.

 

Схожі статті

Коли і як святкують Різдво в Україні 2023-2024: основні дати за старим і новим календарем, традиції

Розповідаємо, коли святкують Різдво у 2023 році в Україні, які існують різдвяні традиції, заборони. Також дізнаєтеся, коли Різдво перенесли на 7 січня, про страви на Святвечір та інші цікаві факти.

10 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олена Кравець та Ілона Гвоздьова приймають вітання

Іменини – особливий день для кожного вірянина та людей, які святкують своє свято за правилами та традиціями. Дізнаємося, хто 10 серпня може приймати вітання та подякувати ангелу-охоронцю за свій захист.

7 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олександр Пікалов та Анна Кошмал приймають вітання

Церковний календар підкаже, як назвати дитину, яка народилася в певний день, адже, якщо дати малюку ім'я зі списку іменинників, то тоді вірилося, що він матиме ще більший захист з небес.

6 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Анатолій Анатоліч та Христина Соловій приймають вітання

Існує достатня кількість людей, які не беруть до уваги правила святкування Дня ангела, а отже по-справжньому не зможуть провести своє свято за всіма церковними обрядами.

5 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Андрій Данилко та Віталій Козловський приймають вітання

У сучасних реаліях багатьом громадянам здається свято День ангела не дуже важливим у їхньому житті, однак не варто забувати про нього, адже так ви маєте змогу попросити в ангела-охоронця про ще більший захист.

4 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олексій Потапенко та Марія Єфросиніна приймають вітання

День ангела – світле християнське свято, яке кожного дня мають представники різних імен, що відзначається в день пам'яті святого, чиє ім'я носить людина.