29 липня 2021 віряни вшановують пам’ять святителя Тихона: як молитися та не розгнівати святого

Дізнайтеся ким був святитель Тихон та чому у день його пам'яті так багато заборон.

29 липня у православному календарі присвячено святому Тихону. Він походить з Кіпру. Народився чоловік у місті Амафунті. На відміну від багатьох святих, які народжувалися у язичницьких родинах і тільки з віком приходили до православ’я, Тихон буквально з дитинства навчався Слову Бога. Батьки привчали його до читання християнської літератури, хоча й самі і не мали багато змоги навчатися: були власниками хлібопекарні.

Святий Тихон

Тихон настільки увірував у Господа, що Небеса дали Тихону дар чудотворення. Проявив він його ще у дитинстві. Батько-пекар відправив сина продавати хліб, але майбутній святий роздавав його безплатно. За це й отримав стусанів від родича. Та після цього батько з подивом побачив, що сховище, яке було напередодні порожнім, переповнене пшеницею. Так Тихон переконав рідних, що той, хто віддає отримує вдвічі більше.

З того часу ніхто забороняв юнакові роздавати хліб бідним.

Поборник язичників та тропар святому

Тихон викорінив язичництво на Кіпрі майже повністю. За це Господь віддячив Тихона даром передбачення. Так святий дізнався, що його чекає смерть у 425 році.

Читають 29 червня такий тропар святому:

Пустынный житель, и в телеси ангел, и чудотворец явился еси, богоносе отче наш Тихоне, постом, бдением, молитвою Небесная дарования приим, исцеляеши недужныя и души верою притекающих ти. Слава Давшему тебе крепость, слава Венчавшему тя, слава Действующему тобою всем исцеления.

Заборони 29 червня

Цей краще присвятити домашній роботі. В жодному разі не можна лінуватися. Можна поратися господарством, але сьогодні не рекомендується працювати з тістом: ні замішувати, ні випікати або смажити на сковороді – це принесе фінансові труднощі.

Також не рекомендують цього дня ходити до лісу. Пращури вважали, що сьогодні плутається стежка.

Також не рекомендують молодим жінкам братися з прядіння чи шиття.

Схожі статті