Свято 14 серпня 2021: що можна та не можна робити на Перший Спас і обов’язково приготувати треба господиням

Перший Спас, Медовий Спас, Маковій - все це назва одного і того ж дня: свята 14 серпня 2021. Дізнайтеся, як годиться його зустріти.

У серпні на нас чекає маковий, яблучний і горіховий спас. Всі ці свята по-своєму дуже важливі для всіх вірян. Відзначати їх рекомендують чистими помислами, вранішнім походом до церкви та затишним застіллям.

ТОП-7 страв, які потрібно готувати на Перший Спас

Свято 14 серпня 2021 – це маковий спас. Тому гарно буде подати сьогодні на стіл млинці з маком. Додати можна родзинки. Обов’язково перед замішуванням тіста прочитайте молитву.

З маком також можна приготувати духмяного рулета. Прикрашайте горішками.

Маковий рулетик

Ще однією стравою, яка буде доречна на вашому столі до цього свята стануть медові пряники. 14 серпня – це також і Медовий спас. До речі, заведено цього дня приносити з церкви освячений мед. Кожен з родини має з’їсти хоча б ложку, щоб набратися наснаги.

Щодо закусок, доречним буде салат з яблук, горіхів та листя Айсберг. Додати можна солодкий болгарський перець за смаком. Заправляти потрібно грецьким йогуртом.

На стіл, як основну страву можна поставити курку, запечену з яблуками у медово-гірчичному соусі. Запікати птицю потрібно у духовці при температурі 180 градусів. Вона порадує вас хрумкою скоринкою. Як гарнір можна подати картоплю у горіховому соусі сациві. Його готують на курячому бульйоні, в якому виварюють перетерті волоські горіх з оцтом.

Медовий спас

Запікати можна також яблука з солоним сиром. Можна поекспериментувати можна з сиром Дорблу або Горгонзолою.

Щасливого Першого Спасу!

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.