Свято 16 серпня 2021: що можна і не можна робити на малинник святого Антонія Римлянина й хто іменини святкує

Православна церква відзначає день святого Антонія Римлянина, а у народі цей день називають "малинником".

Свято 16 серпня поєднало у собі риси церковних і народних традицій. Віряни сьогодні згадують преподобного Антонія Римлянина. Чоловік вважається давньоруським святим. Прибув він в ХІ столітті до Новгорода з Папської держави. Антоній народився у православній родині, але у 19 років став сиротою.

Преподобний Антоній Римлянин

Був він справедливим вірянином, який не шкодував грошей на будівництво храмів, а ще став основоположником чернецтва. Досі православні вклоняються мощам святого Антонія.

Сьогодні можна просити його та Богородицю про здоров’я. Радимо прочитати зранку, як тільки прокинетеся таку молитву:

Богородице Діво, радуйся, благодатна Маріє, Господь з тобою. Благословенна ти між женами і благословенний плід утроби твоєї, бо ти породила Христа Спаса, Ізбавителя душ наших. Достойно є воістину величати блаженною тебе, Богородицю, присноблаженну, і пренепорочну, і Матір Бога нашого. Чеснішу від херувимів і незрівнянно славнішу від серафимів, що без зотління Бога Слово породила, сущу Богородицю, тебе величаємо. Під твою милість прибігаємо, Богородице Діво, молитвами нашими в скорботах не погорди, але від бід ізбав нас, єдина чиста і благословенна.Преславна приснодіво Богородице, прийми молитви наші і донеси їх Синові твоєму і Богові нашому, щоб спас задля тебе душі наші.

Її важливо промовити саме після сну, щоб зберігти чистоту ваших думок. Читати потрібно тричі, а у кінці сказати обов’язково “Амінь”.

Також 16 серпня – це день, коли потрібно збирати малину і черемху. Вважається, що сьогодні ці ягоди стають стиглими. Працювати на “малинник” можна, а прибирати житло – не варто. Вважається, так можна позбавити себе грошової енергії. Також сьогодні піде на користь відпочинок на природі.

Не забудьте привітати сьогодні з Днем Ангела та іменинами своїх знайомих. 16 серпня – це день Антона, Івана, Кузьми, Соломії, Миколи.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.