Церковне свято 25 листопада: що можна і не можна робити на день Йоана Милостивого – традиції, прикмети

25 листопада церква традиційно відзначає день Йоана Милостивого. Його мощі творять справжні дива, а свято на честь його пам'яті дарує всім віруючим та невіруючим на собі відчути благо Господнє та силу Всевишнього. Ми пропонуємо відзначити канонізованого і попросити для себе захисту.

Йоан був священнослужителем. За свою добру вдачу, спокійний мудрий характер люди полюбили його всі серцем. Дорослі й малі з радістю слухали проповіді та отримували християнські поради. Багатьох навернув чоловік у віру Христову. Справжні дива почали творитися після кончини святого. Старі наповнювалися силою, прикладаючись до нього, молодим розуму додавалося, а дітям літа безтурботності продовжувалися.

Церковне свято 25 листопада

25 листопада Йоан Милостивий почує кожну молитву і донесе її до самих Небес. Свято його вважається несуворим, можна не дотримуватися посту, але краще не сваритися сьогодні та не починати нових справ.

Для того, щоб Господь захистив невидимою бронею та допоміг у скрутних ситуаціях, прочитайте перед виходом із дому таку коротку молитву. Хоч і складається вона з 8-ми слів, але діє одразу:

“Святий Боже, Святий Кріпкий, Святий Безсмертний, помилуй нас”

Пошепки тричі скажіть обов’язково “Амінь” і не розмовляйте ні з ким по дорозі. Важливо, аби всі сказані сьогодні слова були щирими та несли добро. Не скупіться на компліменти подрузі або привітайтеся і побажайте гарного дня продавчині, у якої купуєте щодня.

Практикуйте 25 листопада гарні вчинки, незлі підбадьорюючі фрази і вже ввечері ви відчуєте, як ваша душа наповнилася теплою енергією. Якщо весь день ви проведете на позитиві, на вас чекатиме міцний сон, що дасть сил і на 26 число. Перед тим, як йти у ліжко, не забудьте прочитати “Отче наш”. Так ви закріпите результат. Перехрестіть не лише себе, а й свою кімнату, а образ Божий розверніть у свій бік.

Схожі статті

Коли і як святкують Різдво в Україні 2023-2024: основні дати за старим і новим календарем, традиції

Розповідаємо, коли святкують Різдво у 2023 році в Україні, які існують різдвяні традиції, заборони. Також дізнаєтеся, коли Різдво перенесли на 7 січня, про страви на Святвечір та інші цікаві факти.

10 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олена Кравець та Ілона Гвоздьова приймають вітання

Іменини – особливий день для кожного вірянина та людей, які святкують своє свято за правилами та традиціями. Дізнаємося, хто 10 серпня може приймати вітання та подякувати ангелу-охоронцю за свій захист.

7 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олександр Пікалов та Анна Кошмал приймають вітання

Церковний календар підкаже, як назвати дитину, яка народилася в певний день, адже, якщо дати малюку ім'я зі списку іменинників, то тоді вірилося, що він матиме ще більший захист з небес.

6 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Анатолій Анатоліч та Христина Соловій приймають вітання

Існує достатня кількість людей, які не беруть до уваги правила святкування Дня ангела, а отже по-справжньому не зможуть провести своє свято за всіма церковними обрядами.

5 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Андрій Данилко та Віталій Козловський приймають вітання

У сучасних реаліях багатьом громадянам здається свято День ангела не дуже важливим у їхньому житті, однак не варто забувати про нього, адже так ви маєте змогу попросити в ангела-охоронця про ще більший захист.

4 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олексій Потапенко та Марія Єфросиніна приймають вітання

День ангела – світле християнське свято, яке кожного дня мають представники різних імен, що відзначається в день пам'яті святого, чиє ім'я носить людина.