Церковне свято 10 грудня: що можна і не можна робити день ікони Пресвятої Богородиці – традиції, прикмети

Сьогодні наші пращури намагалися побачити знаки долі, багато молилися та не дозволяли собі зайвого. Дізнайтеся все про історію свята, у кого сьогодні просити про здоров'я та що слід обов'язково зробити, аби не занапастити свою душу. Не забудьте поділитися матеріалом.

День ікони Пресвятої Богородиці вважається особливим для кожного вірянина. У цей день молитви сягають вух самої Пречистої, а доля сама посилає знаки. Хоча гадання у Різдвяний піст, який триває саме зараз – заборонені, за прикметами спостерігати можна.

Знамення Пресвятої Богородиці
Церковне свято 10 грудня

Вважалося, що побачити зірки, що виблискують червоним та жовтим – хворому до одужання. А ось знайти дріб’язок на перехресті – до печалі у родині. Також звертали уваги на птахів, що юрбляться коло хати. Якщо прилетіли горобці – до новин, а сороки чи круки – не до добра. Прислухалися ввечері до звуків у хаті. Вважалося, що можна почути і побачити домовика. Якщо ви застанете його зненацька, обов’язково спитайте, до добра він чи до худа.

А молитися і просити про здоров’я сьогодні потрібно саме Діву Марію. Читайте сьогодні вранці, вдень (перед обідом) та вночі такі рядки:

Пречиста Діво Маріє! Зі світанком цього дня вдаюся під Твій Покров і як добра дитина, благаю Тебе: Матінко моя Небесна, заопікуйся мною! У Твої руки віддаю душу мою і тіло, – все моє життя. А Ти, добра Небесна Мати, будь найкращою Ненькою та Заступницею! Охороняй мене завжди сильним Твоїм Покровом у всіх небезпеках для душі і тіла. Заступайся за мене у Твого Сина та Своїми молитвами зменшуй Його Святий Гнів з приводу моїх гріхів! Бо я добре знаю, що Ти, Царице Неба, завжди успішно допомагаєш усім тим, хто з довірою віддається під Твоє заступництво. І твердо вірю, що під Твоєю Святою Опікою легше зможу уникати всіх небезпек для душі і тіла, та виконувати Божу Волю, а після смерти осягнути вічне щастя на Небі. Амінь.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.