Церковне свято 2 лютого: що можна і не можна робити у день пам’яті Євфимія Великого – традиції та прикмети

День Євфимія Великого - дуже важливий для всіх вірян. Саме сьогодні відчиняються ворота до Господа і Всевишній почує кожну молитву, але якщо тільки вона щира.

Єфімов день на дворі, а це значить, що скоро настане весна. Лишилося зовсім трошки до наймилішої пори року. Сьогодні, 2 лютого, в Україні відзначають ще й День бабака. Традиційно це маленьке звірятко підкаже, коли ж нарешті настане тепло.

Ікона Святий великомученик Димитрій Солунський
Церковне свято 2 лютого

Якщо сонце вставало зранку і світило після обіду – це був знак до доброї теплої весни. Вітер же сповіщав про те, що березень буде сирим. А хуртовина говорила про те, що на Масляну будуть ще морози.

Є також кілька прикмет на сьогодні:

  • Втрачена рукавиця – до бідності
  • Уві сні приснилося волосся – буде багата весна
  • Знайдений дріб’язок – до злиднів, а ось паперові купюри – до дальньої дороги.

Аби Господь був милостивий до вас, потрібно розпочати день з молитви. Можна 2 лютого просити про достаток, здоров’я та матеріальні блага. Пам’ятайте, що кожне слово, сказане у цей день буде почуто Небесами, тож намагайтеся триматися позитивного ладу.

Отче. абсолютний господи нашого життя, навчи…(ім’я) серцем приймати фізичне чи моральне терпіння в дусі покладання на Твоє Провидіння, як подарунок Твоєї любові та ласки, який призначений, щоб збагатити і очистити його/її душу. Навчи його/її вільно приймати його, без жалю та завчасної злості, з великодушним серцем, яке відмовляється здаватися чи відступати у байдужій покорі, з глибокою вірою, у твердому переконанні, що Ти ведеш нас найкращою стежкою, з живою надією і впевненістю, що він прийде до ще досконалішої радості, в апостольському баченні майбутнього задля добра душ і задля великих намірів Церкви. І не тільки приймати його, але й жертвувати його, перебуваючи у рабстві любові, яка бажає завжди віддавати більше.
Щедрий Господи, я приходжу, щоб попросити Тебе за…(ім’я); я благаю Тебе, щоб Ти дав йому/їй здоров’я, цілковитого зцілення і духовного добра.
Я хочу приєднатись до тих, хто шукає Тебе у молитві, і я хочу перемогти мовчанку тих, які цього не роблять.
Я хочу принести Тобі усе моральне зло  і побоювання його/її серця та прикликати Твоє милосердя і допомогу для нього/неї.
Я приходжу, щоб попросити Твоєї допомоги для найпотаємніших сліз його/її душі, тих, про які тільки Ти знаєш і можеш утішити.
Підтримку і турботу, які відкинув брак мого милосердя до нього/неї, я хочу осягнути через свої молитви.
Я також хочу додати до свого покірного благання всю свою ревність і бажання зробити тих, хто страждає, радіснішими.
Нехай ця молитва водночас виразить моє найглибше віддавання себе, яке вчинить її ще більше вислуханою на користь хворих.
В ім’я Ісуса.
Амінь

Схожі статті

Коли і як святкують Різдво в Україні 2023-2024: основні дати за старим і новим календарем, традиції

Розповідаємо, коли святкують Різдво у 2023 році в Україні, які існують різдвяні традиції, заборони. Також дізнаєтеся, коли Різдво перенесли на 7 січня, про страви на Святвечір та інші цікаві факти.

10 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олена Кравець та Ілона Гвоздьова приймають вітання

Іменини – особливий день для кожного вірянина та людей, які святкують своє свято за правилами та традиціями. Дізнаємося, хто 10 серпня може приймати вітання та подякувати ангелу-охоронцю за свій захист.

7 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олександр Пікалов та Анна Кошмал приймають вітання

Церковний календар підкаже, як назвати дитину, яка народилася в певний день, адже, якщо дати малюку ім'я зі списку іменинників, то тоді вірилося, що він матиме ще більший захист з небес.

6 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Анатолій Анатоліч та Христина Соловій приймають вітання

Існує достатня кількість людей, які не беруть до уваги правила святкування Дня ангела, а отже по-справжньому не зможуть провести своє свято за всіма церковними обрядами.

5 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Андрій Данилко та Віталій Козловський приймають вітання

У сучасних реаліях багатьом громадянам здається свято День ангела не дуже важливим у їхньому житті, однак не варто забувати про нього, адже так ви маєте змогу попросити в ангела-охоронця про ще більший захист.

4 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олексій Потапенко та Марія Єфросиніна приймають вітання

День ангела – світле християнське свято, яке кожного дня мають представники різних імен, що відзначається в день пам'яті святого, чиє ім'я носить людина.