Яке свято 14 квітня 2022: що можна і не можна робити на день преподобної Марії Єгипетської – традиції, прикмети

Сьогодні - значне свято, коли саме жіноча молитва допомагає вибратися зі скрути та отримати натхнення. Дізнайтеся все про традиції 14 квітня.

Сьогодні православна церква вшановує пам’ять преподобної Марії Єгипетської. Жінка була сумлінною вірянкою та все свідоме життя присвятила Всевишньому. Вона старанно молилася та викорінювала у собі гріховні бажання. Марія провела багато років у пустелі, а коли верталася до людей – лікувала нужденних і допомагала молодим матерям, чиї чоловіки пропали у походах.

Свята Тереза Авільська
Яке свято 14 квітня 2022

Тому 14 квітня до небес слід звертатися із проханням про захист. Прямої молитви до святої немає, але душа її доносить кожне слово, адресоване до Господа. Ці рядки не лише покликані вас оберігати, а й дати здоров’я нащадкам.

“Нехай воскресне Бог і розвіються вороги Його, і нехай біжать від лиця Його всі ненависники Його. Як щезає дим, нехай щезнуть, як тане віск від лиця вогню, так нехай загинуть біси від лиця тих’ хто любить Бога і хто осіняє себе хресним знаменням і в радості промовляє: радуйся’ Пречесний і Животворчий Хресте Господній, що проганяєш бісів силою розп’ятого на тобі Господа нашого Ісуса Христа, що до пекла зійшов’ й подолав силу диявола’ й дарував нам тебе, Хрест Свій Чесний’ на прогнання всякого супротивника. О Пречесний і Животворчий Хресте Господній, допомагай мені зі Святою Дівою Богородицею й зо всіма святими Небесними Силами завжди, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь”

Нагадаємо, що 14 квітня не рекомендується лихословити і витрачати свої життєві сили на пусті плани. Працювати, шити, готувати страви – не заборонено.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.