Церковне свято 22 квітня: що можна і не можна робити на Страсну п’ятницю – традиції, прикмети

Сьогодні Страсна п'ятниця - найскладніший день життя Ісуса Христа. Дізнайтеся, що можна та не можна робити, на що звернути увагу і як готуватися до Великодня.

Страсна п’ятниця вважається днем трауру, адже Святе Письмо нам говорить про те, що за 2 дні до Воскресіння Ісус Христос був засуджений на страту. Попри всю абсурдність звинувачень, Понтій Пілат все ж таки вирішив Сина Божого відправити на Голгофу.

Страсна п'ятниця 2021 року: значення, традиції, обряди
Страсна п’ятниця 2022 року

Традиційно продовжується Великий піст, а це означає, що не можна вживати м’ясні та рибні страви, міцні напої. До вечора рекомендується провести час на хлібі та воді. Після заходу сонця можна поїсти кашу. Так, як цей день – скорботний, гуляння і веселощі заборонені.

Дехто готує паски у п’ятницю. Втім, церква ставиться до цього неоднозначно. Якщо ви розумієте у нинішніх умовах, що не зможете цього зробити у суботу – печіть, але неодмінно помоліться перед справами.

Зазначимо, що день вважається енергетично сильним. Кожен слово, кожна молитва долітає одразу до Небес. Сваритися – категорично заборонено, а ось просити про здоров’я, добробут живих родичів – корисно.

Прочитайте три рази за день таки рядки:

В ім’я Отця і Сина і Святого Духа. За переказами Цар Ірод нещадно б’ється, з люттю б’ється. Кров бездарно проливає, нікого не шкодує, нікого не прощає. Але я, раб Божий знаю одне, що проти недоброї людини є сильний і надійний, великий Стрілець-Всемогутній Бог Отець! У Сина Його Ісуса Христа, життя віддав за щастя людей, лук – це яскраве сонце, стріла — це ясний місяць. Є у нього чим стріляти, тому, Господь справедливий нікому не дасть мене ображати. Я знаю, що завдяки вірі моїй щирій Бог завжди на моєму шляху попереду, Пресвята Богородиця позаду. З захистом сильної Небесної я нікого не боюся і нікого не боюся. А Моїм ворогам, лиходіям лиходіям спиці гострі в язики злі, розжарені кліщі в ікла, в недобрі очі Піски. Амінь.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.