26 травня 2022: яке сьогодні свято, що можна і не можна робити у день пам’яті святої Глікерії, прикмети, традиції

26 травня - важливий день у церковному календарі для всіх дівчат, адже сьогодні вшановується постать святої мучениці Глікерії. Дізнайтеся все про свято.

Свята Глікерія була з дитинства побожною людиною. Вона славила Всевишнього і навчала ближніх Слову Божому. Хоч вона і вела вельми скромну діяльність, язичницькі властителі дізналися про молоду християнку. За наказом Марка Аврелія дівчині відрубали голову. Нині – це стало святинею у церкві Глікерії.

Мучениця Глікерія
Мучениця Глікерія

Вірянка стала символом чистоти та щирої віри у Господа нашого. 26 травня наші прабабусі вставали зранку та йшли вмиватися водою з криниці. Вважалося, так жінка змиває з себе гріхи й омолоджується.

Працювати сьогодні можна. Особливу увагу слід приділити городу. Вже починають збиватися пташки коло розсади і тому час встановити опудало для їх відлякування.

На день мучениці Глікерії слід прочитати таку молитву:

Господи Ісусе, стаю перед Тобою таким (такою), яким (якою) я є. Перепрошую за гріхи, жалію за них і прошу: пробач мені. У Твоє ім’я пробачаю всім, що вчинили щось проти мене і прошу прощення в тих, кого я скривдив (-ла) у своєму житті. Відрікаюся від сатани, від злих духів і їхніх справ.

Віддаюся Тобі, Господи Ісусе, повністю нині і навіки. Запрошую Тебе до свого життя, приймаю Тебе як мого Господа, Бога і Відкупителя. Зціли мене, переміни мене, укріпи тіло, дух і помисли. Прийди, Господи Ісусе, захисти мене Найдорогоціннішою Кров’ю Твоєю і наповни Своїм Святим Духом. Люблю Тебе, Господи Ісусе. Подяку Тобі складаю. Я прагну слідувати за Тобою кожного дня у моєму житті. Амінь.

Нагадаємо, що іменинниками сьогодні є: Олександр, Василь, Георгій, Єгор, Юхим, Ірина, Макар, Сергій, Тарас, Юрій.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.