22 червня 2022: яке сьогодні свято, що можна і не можна робити на день святителя Кирила Олександрійського

22-го червня православна церква вшановує постать Кирила Олександрійського. Дізнайтеся, що можна та не можна у цей день та як правильно молитися.

22-ге червня за народним календарем називається святом – Сонцеворотом. Це найдовший день за все літо. Пращури вірили, що сьогодні ця пора року вступає у свій розквіт. Втім, за церковним календарем цю дату віддали святителю Кирилу.

22 червня 2022: яке сьогодні свято

Цей єпископ Олександрійський жив у роки раннього становлення християнства. Він наставляв єретиків на шлях вірний, часто молився за спасіння душі своїх прихожан. 22 червня уособлює в собі день мудрості та спокою розуму.

Сьогодні не варто сваритися, лаятися, особливо з близькими людьми. Вважалося, що слова набувають особливої енергетики сьогодні та можуть навіть спровокувати пожежу. Поганою прикметою також на Кирила було побачити дощ зранку.

Жінки у давнину молилися у цей день за діток. Просили, аби Всевишній дав їм мудрості, а чоловікам-годувальникам родини сил на нові звершення. Молилися так: вранці запалювали свічку, у думках перелічували імена, за кого читаються рядки.

Предобрий Ісусе, що всіх караєш, але не нищиш, зміцнюєш підупалих і підносиш повалених, печалі життя людського розвіюєш. Молимося до Тебе, Боже наш, слугу Твого хворого (ім’я) відвідай Милістю Твоєю, прости йому всякий гріх вільний чи невільний. Так, Господи, Твою Цілющу Силу з Неба зішли, доторкнися до його тіла, погаси його гарячку, вгамуй його пристрасть і всяку таємну неміч. Будь лікарем слузі Твоєму, підійми його з постелі недуги і від ложа болю – цілим і здоровим, зроби його Твоїй Церкві послушником і Твоєї Волі виконавцем. Бо Тобі належить милувати і спасати нас, Боже наш, і ми Тобі славу возсилаємо, Отцю і Сину, і Святому Духові нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Нагадаємо, що 22-го червня іменини відзначає: Іван, Кирило, Марія, Марфа, Олександр, Олексій, Текля.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.