26 червня 2022: яке сьогодні свято, що можна і не можна робити на день пам’яті святої Акилини, традиції

26-го червня православний світ вшановує святу Аликину. Що можна та не можна робити у цей день, як правильно молитися - дізнайтеся у матеріалі.

Мучениця Акилина народилася у знатній родині. Ще юною дівчиною вона увірувала у Христа і таємно вирішила присвятити вивченню Слова Божого своє життя. Так, як свята була із знатної родини, раз її запросили на жертвоприношення.

26 червня 2022: яке сьогодні свято

Проте, мужня Акилина не стала підпалювати капище: вона зняла з себе покривало, показавши хреста. Грім роздався серед неба: ідоли захиталися та пали додолу. Одразу схопили посіпаки імператора та закатували дівчину.

Сьогодні слід згадати її чесноти та прочитати таку молитву, аби мучениця вам допомагала:

Владико Вседержителю i Святий Царю, що всіх караєш, але не жебраків, зміцнюєш падаючих i піднімаєш повалених, печалі життя людського розвіюєш. Молимося Тобі, Боже наш, раба Твого хворого (ім’я) відвідай милістю твоєю, прости йому всякий гріх вільний або невільний. Так, Господи, твою цілющу силу з неба зійшли, торкнися тіла, погаси гарячку, Утамуй страждання і всяку таємну неміч. Будь лікарем рабу твоєму, підніми його з ліжка недуги і від ложа болю цілим і здоровим, дай йому бути Церкви твоєї слухняним і волі Твоєї виконавцем. Бо Тобі належить милувати і рятувати нас, Боже наш, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Акилина-гречишниця прикмети

Ближче до Бога: Свята Літургія на природі
26 червня 2022: яке сьогодні свято

26-те червня ще називають святом Акилина-гречишниця. Сьогодні в ріст іде гречка, з якої у серпні буде мед. Також вважалося, що крилаті комахи сьогодні від’їдаються на славу. Проте, прихлопнути комара сьогодні – до злиднів. Їх здавна відлякували сумішами трав.

Обирати сьогодні можна роботу по домашньому господарству, замість праці на городі.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.