Церковний календар на 11 серпня: яке свято, що можна і не можна робити на Різдво Миколая Чудотворця — традиції

Церковний календар на 11 серпня вшановує пам'ять святого Миколая Чудотворця, а саме свято носить назву Різдва. Чому так склалося та як правильно відзначати цей день — дізнайтеся у матеріалі.

Церковний календар на 11 серпня нагадує нам про те, що сьогодні дуже важливе свято. Літнє Різдво Миколая Чудотворця здавна шанувалося нашими пращурами. Чому так склалося? Річ у постаті канонізованого вірянина. Люди вірили, що він зцілює від хвороб та допомагає у складних ситуаціях. Його у деяких регіонах вважали навіть головнішим від Христа.

Церковний календар на 11 серпня: яке свято

Сьогодні не можна багато працювати, а особливо займатися справами, пов’язаними з голками та спицями. Крім цього, не слід давати у борг та брати чужі речі.

Церковний календар на 11 серпня: Калинів день

Так склалося, що у нашій культурній традиції православне свято 11 серпня та народні звичаї тісно сплелися в одне ціле. Сьогодні також предки відзначали “Калинів день” або “Калинник”. Вночі вже траплялися перші заморозки, а птахи починали рушати на південь.

Церковний календар на 11 серпня: яке свято

Є цікаве повір’я на цю дату: давні селяни вірили, що відьми приходять по худобу та закривали корівники на ніч.

Церковний календар на 11 серпня: як правильно молитися

Церковний календар на 11 серпня: яке свято

На православне свято 11 серпня заведено просити у Миколая Чудотворця здоров’я та багато сил для рідних. Також незаміжні дівчата можуть молитися про щасливий шлюб, а парубки про гарну слухняну дружину. Почитайте свій день з таких рядків:

Всеблагий отче Миколаю, великий і предивний чудотворець! Ти своїми молитвами лікував усяку нeдугу і хвoробу, ти своїм заступництвом визволяв від смeрті, ти своєю опікою відганяв біду. Щиро благаю тебе, помічника тих, що є в горі і нужді теперішнього життя: поспіши й до мене із своєю пoміччю, захисти мене й усіх людей від вoгню й води, від гoлоду й пошeсті, від тяжкoї хвoроби і несподівaної смepті. Оберігай мене через ціле моє життя, а особливо в стpашну хвилину переходу з дочасного життя до вічності. Захисти мене тоді щитом твоєї молитви перед справедливим гнівом Христа Бога і допоможи мені, щоб я опинився навіки в небі, разом з тобою, де буду прославляти й величати Боже милосердя. Амінь.

Нагадаємо, що церковний календар на 11 серпня також радить привітати знайомих з Днем Ангела. Сьогодні іменини святкує: Олександр, Олексій, Анатолій, Веніамін, Костянтин, Кузьма, Михайло, Микола, Роман, Серафима.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.