Яке завтра православне свято: 24 серпня, що можна і не можна робити, традиції, молитви, іменинники

Яке завтра православне свято: 24 серпня нагадує нам про день пам'яті мученика Євпла, який безстрашно провідував Слово Боже та поплатися за це життям. 

Церковний календар на 24 серпня запрошує нас вшанувати пам’ять древньо-римського мученика Святого Євпла із Сицилії, який був праведним служителем церкви. Святий завжди носив з собою Євангеліє та при нагоді проповідував язичникам про Христа Іісуса. Як багато інших християн у стародавні часи, мученик Євпл також поплатився за віру своїм життям. Сицилійський правитель наказав ув’язнити християнина, а трохи згодом його було страчено за відданість Господу.

Церковне свято 29 липня
Яке завтра православне свято: 24 серпня

24 серпня: Яке завтра православне свято, що можна і не можна робити

День пам’яті мученика Євпла суворих заборон не має. Проте радять не гуляти поодинці, особливо після заходу сонця. Не варто лаятись та скаржитись на долю, бо це може викликати негативні наслідки. Також не рекомендується вживати алкогольні напої й купатися у водоймах. Православна церква закликає вшанувати пам’ять Святого мученика Євпла молитвою та попросити здоров’я у святих.

24 серпня: Яке завтра свято і як правильно молитися

Яке завтра православне свято: 24 серпня

Віруючі християни можуть почати свій день з молитви “Отче Наш”. Попросити захисту та пробачення провин допоможуть слова із п’ятдесятого Псалма:

“Помилуй мене, Боже, з великої милості Твоєї й з великого милосердя Твого прости провини мої. Особливо омий мене від беззаконня мого і від гріха мого очисти мене. Бо беззаконня моє я знаю, і гріх мій повсякчас переді мною. Проти Тебе Єдиного я згрішив і лукаве перед Тобою вчинив, отже праведний Ти в слові Твоїм і справедливий у присуді Твоїм. Ось, бо в беззаконні зачатий я, і в гріхах породила мене мати моя. Бо Ти істину полюбив єси, невідоме й таємне мудрості Твоєї явив Ти мені. Окропи мене ісопом – і очищуся, омий мене – і стану біліший від снігу. Дай мені почути радість і веселість – і зрадіють кістки мої упокорені. Відверни лице Твоє від гріхів моїх і прости всі беззаконня мої. Серце чисте створи в мені, Боже, і духа праведного віднови в нутрі моєму. Не відкинь мене від лиця Твого і Духа Твого Святого не відніми від мене. Поверни мені радість спасіння Твого і духом могутнім укріпи мене. Навчатиму беззаконників шляхів Твоїх, і нечестиві навернуться до Тебе. Визволи мене від вини кривавої, Боже, Боже спасіння мого, і язик мій радісно славитиме Правду Твою. Господи, відкрий уста мої, і язик мій сповістить хвалу Твою. Бо коли б Ти жертви забажав, приніс би я: всепалення ти не бажаєш. Жертва Богові – це дух упокорений, серцем скорботним і смиренним Ти не погордуєш. Ущаслив, Господи, благоволінням Твоїм Сіон, і нехай збудуються стіни Єрусалимські. Тоді буде угодна Тобі жертва Правди, приношення і всепалення: тоді положать на Жертовник Твій тельців”

Нагадаємо, що православне свято 24 серпня радить привітати Василя, Доната, Зенона, Клавдія, Лілію, Макара, Максима, Марію, Маркіяна, Мартіна, Неофіта, Нифонта, Олександра та Федора з днем Ангела.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.