Яке церковне свято 8 вересня 2022: День пам’яті святих Наталії та Андріана — традиції, прикмети, іменинники

Яке церковне свято 8 вересня 2022 року? Сьогоднішній день присвячено мучениці Наталії та її чоловіка Андріана, які були прикладом справжнього кохання та щирої віри у Всевишнього. Дізнайтесь, як вшанувати пам'ять святих. 

Церковне свято 8 вересня познайомить нас з історією Наталії та Андріана, святих великомучеників, які жили ще у IV сторіччі. Андріан був язичником, а Наталія народилась та виросла у сім’ї глибоковіруючих християн. Доля склалася так, що люди з цілковито різних світів закохалися та одружилися. Проте щасливим шлюб молодих назвати було не можна.

Через рік почалися жорстокі гоніння християн, та хоч Андріан й був язичником, він хотів зрозуміти, як це, свято вірити у Господа Бога, тому під час арешту людей сказав, що він також християнин. Через жорстокі побої та катування чоловік Наталії помер, але навіть не намагався спростувати свої слова. Через багато років, у день перед смертю, коханий великомучениці з’явився їй у сні та промовив, що чекає на неї й скоро вони знов возз’єднаються.

Яке церковне свято 8 вересня 2022 року: що можна і не можна робити?

Яке церковне свято 8 вересня 2022

У день пам’яті мучеників Наталії та Андріана людям не слід лаятись між собою, використовувати брані слова або ображати інших. Не варто у святий день також ображатися самому або згадувати старі непорозуміння. Жінкам сьогодні суворо забороняється працювати та навіть рукоділити. Є ще одне цікаве застереження, яка передбачає заборону ходити босоніж по голій землі. Підґрунтя цього повір’я пояснюється тим, що якщо поранити ноги 8 вересня, рани будуть довго загоюватись.

У давнину 8 вересня було заведено закінчувати роботи у вівсяному полі та ввечері готувати страви з вівса: каші, киселі, вівсяні млинці. Тому господині можуть приготувати для родини якусь вівсяну страву, тим самим пригадавши пам’ять святих мучеників.

Яке свято 8 вересня 2022 року: як правильно молитися?

Церковний календар на 17 серпня: яке свято
Яке церковне свято 8 вересня 2022

Великомученицю Наталію та її чоловіка Андріана вважають прикладом справжнього кохання та вірності. Святим моляться за збереження шлюбу та просять благословення для сім’ї.

Господи Ісусе Христе, пробач мої гріхи мирські та думки грішні. Яко каюсь Тобі щирим серцем та прошу наснаги душі моїй. І уборонь Боже милий від лукавого та надай сі сили плоті тлінній, і не одбави здоров’я мені. І дай своєю рукою невидимою світла на шлях мій земний. Яко аз вперто прибігаю до сили мудрості Твоєї. Амінь.

Нагадаємо, що у свято 8 вересня відзначають іменини: Віктор, Дмитро, Георгій, Андріан, Наталія, Марія, Петро та Роман. Привітайте цих людей з днем Ангела.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.