16 лютого: яке сьогодні свято у православному календарі, що можна і не можна робити, молитва дня

Шістнадцяте лютого відоме серед вірян, у православному календарі, як день, коли варто привітати з іменинами всіх Семенів та Анн, яких ви знаєте особисто.

Яке сьогодні свято? Зимовий період, що багатий на свята закінчився, проте це точно не про церковний календар. Тут ми щоденно маємо якийсь день, про який вірянам варто пам’ятати. Наприклад, шістнадцятого лютого православна церква відзначає день, коли треба вшашувати пам’ять святих Семена та Анни.

Відомо, що саме вони, свята Анна та святий Симеон (або ж іще Семен) стали першими, хто зустрів Богородицю та Йосипа, коли ті принесли до Храму маленьку дитину – сорокаденного Ісуса Христа. Якраз саме винуватці сьогоднішнього дня і впізнали в дитинці Месію. Конкретно Анна та Семен стали ніби пророками і вимовиои: Ісус буде світлом та одкровенням для омріяної слави всього народу Ізраїлю.

Вважається, що саме ці двоє святих – Анна та Симеон (чи як його називають у церкві та народі ще – Семен) є останніми серед усіх пророків Старого Завіту. Здавна наші предки розповідали, що Ісус Христос зміг зустріти весь ізраїльський народ у обличчях саме Анни та Семена. Коли двоє зістарилися, вони лишилася великим прикладом того, як життя вже завершується, проте ж усе одно саме Ісус наповнює його – зокрема, світлом та великою любов’ю до всього.

Чого не рекомендують та навіть якось і забороняють робити?

Сьогодні, шістнадцятого лютого, краще не позичайте ні в кого грошей. Так само ліпше й не давати в борг.

Не позичайте комусь

Не носіть ліпше сьогодні речі чорного кольору, адже здавна вважалося, що ви можете стати володарем біди.

Як існують звички в цей день?

Якщо сьогодні десь шумить ліс, то це означає, що скоро буде потепліше, ніж зараз.

Якщо чуєте як він, ліс, тріщить, то температура стане нижче нуля;

Схожі статті