4 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олексій Потапенко та Марія Єфросиніна приймають вітання

День ангела – світле християнське свято, яке кожного дня мають представники різних імен, що відзначається в день пам'яті святого, чиє ім'я носить людина.

У нинішньому часі батьки новонародженим дітям дарують ім’я те, яке їм особисто подобається, утім, за часів існування наших предків малюків називали тим ім’ям, хто того дня зазначений в списку церковного календарю. 4 серпня День ангела святкують: Олексій, Марія, Михайло, Корнилій.

З представників українських знаменитостей сьогодні іменини має український виконавець пісень, продюсер, репер Олексій Потапенко та відома телеведуча, журналіста й громадська діячка Маша Єфросиніна.

Герої нашої статті обоє працюють у сфері шоу-бізнесу. Олексій Потапенко спочатку отримав популярність завдяки гурту “Потап і Настя”, де зустрів свою другу майбутню дружину Каменських, потім успіху зазнав у гурті “Mozgi”, а також він є засновником відомого продюсерського центру Mozgi Entertainment, який цього року перейменували на “Помітні”.

Потап
Хто сьогодні святкує День ангела? Олексій Потапенко приймає вітання

Маша Єфросиніна розпочинала власний шлях на телебаченні на Новому каналі в ранковому шоу “Підйом”. Нині вона є впливовою громадською діячкою та інтерв’юеркою, адже її проєкт “Екзамен” – це відверті розмови та відкриття кожного героя з нового боку.

За що Маша Єфросиніна почувається незручно перед своїм сином
Хто сьогодні святкує День ангела? Маша Єфросиніна приймає вітання

4 серпня віряни ще й вшановують пам’ять святої мироносиці Марії Магдалини. Жінкам варто полишити важку роботу, а всім іншим не радиться працювати в полі, адже предки вважали, що блискавка може забрати ваше життя.

Раніше до свята Дня ангела готувалися навіть більше, ніж до дня народження, адже змога подякувати ангелу-охоронцю випадала не так часто. У свої іменини кожен, хто святкує повинен був сповідатися в церкві, а сім’я іменинника ставила за нього свічки.

Отже, ми вітаємо всіх тих, хто 4 серпня святкує День ангела, а також музичного виконавця Олексія Потапенка й телеведучу Машу Єфросиніну.

Схожі статті

Яке церковне свято 12 квітня 2024 – все про цей день, що не можна робити та яким прикметам можна довіряти

Яке свято 12 квітня 2024? Дізнайтеся в нашому матеріалі, що це за день, які прикмети можна розпізнати, яких традицій дотримуються віряни та чого уникають.

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.

9 квітня: церковне свято сьогодні, кого вшановують, з чим бути обережним цього дня – не проливайте воду

Щоб дізнатися, яке церковне свято 9 квітня, ознайомтеся з нашою статтею. Чого не варто робити в цей день, чого уникати, а що навпаки приверне в майбутньому удачу?

Яке церковне свято 7 квітня 2024 року: День ангела, прикмети, традиції і що не можна робити в цей день

Церковне свято 7 квітня 2024 року можна дізнатися в нашому матеріалі. Що можна робити в цей день, і чого робити категорично не варто, повір'я та забобони.

Церковне свято 6 квітня 2024 року: в кого іменини, народні прикмети, і чого не можна робити в цю суботу

Церковне свято 6 квітня 2024 року можна дізнатися різними способами, але найкращий помічник у цьому – звичайний церковний календар. Усі деталі в матеріалі.