Які квіти посадити восени: найкращі та підходящі види рослин

Щоб цвітіння улюблених квітів радувало трішки довше — розповідаємо, які квіти ідеально підходять для осінньої посадки.

Астра

Якщо посіяти астру в грунт під зиму — вони почнуть цвісти на дві-три тижні раніше. Такі квіти можна садити відразу на клумбі, а не в спеціальних горщиках для подальшої пересадки. Ці квіти стійкі до перепадів температури, тому можна не боятись, що вони пропадуть. Але є і один мінус: витратити доведеться багато насіння, адже зійдуть далеко не всі. До того ж, варто брати тільки свіже насіння, адже через два-три роки вони можуть втратити свою схожість.

Астри полюбляють ділянки наділені сонцем та з родючим грунтом. Прі необхідності, потрібно внести органіку, тоді вони будуть краще рости. Зимою варто накрити квіти поліетиленом і прибрати вже після перших відлиг.

Космея

Це дуже невибаглива квітка, яка надзвичайно легко переносить холод. До того ж, ці квіти добре розмножаються самосівом. Космея не любить дуже родючі грунти, адже тоді погіршується цвітіння і посилюється наріст зелені. Але вона дуже любить добре освітлені сонячні території. Більше того, її не потрібно часто здобрювати поживними речовинами. Досить часто такі рослини використовують, щоб прикрасити територію навколо будівлі.

Лаватера

Це також абсолютно не примхлива рослина і не потребує ретельного догляду. До того ж, вона гарно виглядає в клумбах, грядках або спеціальних вуличних горщиках. Лаватера полюбляє легкий та пухкий грунт з хорошою освітленістю. Вона не потребує додаткових добрив, тільки якщо грунт зовсім не виснажений. Варто пам’ятати, що ці квіти не люблять, коли їх пересаджують, адже потім вони можуть не прижитись.

Які осінні посадки кращі
Які осінні посадки кращі

Лаванда

Лаванда любить саме передзимовий посів. Адже в іншому випадку майбутні посадки відправляють в холодильник. При цьому варто пам’ятати, що лаванда росте лише на добре освітлених ділянках з ефективним дренажем. Перезволоження для цих квітів може стати згубним. Також не має бути жодних протягів. Грунт має бути родючим, пухким і краще за все з нейтральною реакцією. Тому робимо висновок, що ця рослина вибаглива але неймовірно красива.

Схожі статті

Без жодних фітоламп: розсада томатів виросте товстенькою, міцною, кремезною – простий стрес-прийом дачників

Сьогодні ми поділимось з вами секретом догляду за розсадою томатів. Завдяки цим порадам розсада неодмінно виросте міцною, здоровою та тішитиме вас врожаєм.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.

Як вберегти сад від шкідників та лихого ока заздрісних сусідів: народні методи та поради, перевірені роками

Сьогодні ми поділимось з вами порадами, які допоможуть вберегти ваш сад від шкідників та небажаних поглядів. Ці секрети досвідчені дачники перевіряли роками

Як врятувати пересолений суп, позбутись неприємного запаху від дошки і ще 8 корисних лайфхаків для кухні

Сьогодні ми допоможемо вам полегшити свій побут на кухні. Пропонуємо до вашої уваги ТОП-10 корисних порад від професійних кухарів та досвідчених господинь!

Одягніть на віник пакет і готуйтеся дивуватися: цікавий трюк, який значно збільшує ефективність прибирання

До процесу прибирання всі ставляться по-різному. Для когось це справжній ритуал, я такий допомагає заспокоїтися та прийти до якогось висновку під час активних обдумувань.