Помідорів буде повний врожай: чим, як і коли підживлювати помідорні грядки — дієві мінеральні добрива

Останній рік видався особливо невдалим для любителів городництва. Пропонуємо вам декілька підказок для того, щоб ви могли збільшити потенційний врожай.

Помідори здавалося б не дуже примхлива рослина. Але останнім часом погодні умови диктують свої правила. Через постійні засухи або ж навпаки безперестанний дощ коренева система цих смачних овочів не дає змоги плодам набрати необхідну масу і залишає городникам збирати замість повноцінних плодів, помідори розміром з ягідки.

Підкормка помідорів

Фото взяте на просторах мережі.

Їм під час формування врожаю потрібні дві підгодівлі. Перша – коли плоди активно набирають масу: по 1 сірниковій коробці аміачної селітри і сірчанокислого калію на 10 л води.

Друга – через 20 – 30 днів після першої: ті ж добрива в тих же дозах. Це основа для хорошого врожаю.

Хитрощі

Але є ще декілька хитрощів, які допоможуть не тільки підвищити урожай томатів, а й зробити плоди духмяний і смачний.

Наприклад, для хорошого смаку важливі мікроелементи. Підійде добриво “цитовіт”, до складу якого входять азот, фосфор, калій, а також магній, сірка, залізо, марганець, бор, цинк, мідь, молібден, кобальт. Розчин готують так: 1,5 мл (флакон) заливають 3 л води і обприскують їм рослини 1 раз в 2 тижні.

Покращує смак і розчин йоду: 3 краплі на 10 л води. Їм томати треба полити два рази за сезон: під час рясного цвітіння і коли наливається максимум плодів.

Ну і, звичайно, підвищити якість і смак плодів допоможе зола. З неї готують настій: 2 склянки заливають 10 л теплої води і витримують 5 годин. А потім поливають їм рослини під корінь. І так все літо через кожні 10 – 12 днів.

Бажаємо вам великого врожаю та неймовірних смакових якостей плодів!

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.