Дерева, які не можна висаджувати поряд з житлом – приносять біду і нещастя

Здається, повір'я будуть, скільки будуть існувати люди. Вони передаються з покоління у покоління, бо виникли на основі спостережень, життєвого досвіду і народної мудрості. З чимсь можна не погоджуватися, щось піддавати сумніву, але треба знати.

Про те, які дерева в жодному разі не треба висаджувати на подвір’ї власного дому.

Ялина

Дерево гарне і корисне, але окутане забобонами. За повір’ям, ялина виживає чоловіків з дому, забирає у мешканців енергію і приносить неприємності. Можливо  такі негативні асоціації виникли через те, що колись в дім, де лежав покійник ялинкою вистеляли стежку і у похоронні вінки під основу також переважно дають ялину.

Туя

Має усі якості, щоб бути по-сусідству з хазяйським будинком – красива, пахуча. Кажуть, ніби відганяє злих духів. Але старші люди попереджають, що у дворі, де живе підліткова дівчина туї бути не має, бо дівчина не вийде заміж.

Береза

Красуню березу також не бажано садити у дворі. Кажуть, що дерево має властивість негативно впливати на жіночу половину родини, а навіть провокує безпліддя. За природою, у берези дуже розгалужене коріння і вона забирає усю воду навколо себе, тому біля неї нічого не буде рости.

Дуб

Також дуже неоднозначне дерево. Кажуть, що дуб уживається тільки з сильними особистостями, рівними собі. Слабих же він пригнічує. А, якщо хтось має проблеми зі здоров’ям, то дуб постарається його позбутися. З практичної точки зору дуб не садять біля хати через те, що у нього міцне коріння, яке, коли ростиме дерево, може нашкодити будинку.

Верба

ЇЇ друга назва плакуча верба,  мабуть, недаремно. Бо народі кажуть, що де в дворі верба, там будуть плакати усе життя.

Осика

З цим деревом асоціюється дуже сумна біблійна історія про Юду, який зрадив Ісуса і повісився на осиці. А ще про це дерево кажуть, що воно викликає тривогу, апатію, депресію і втому.

Тополя

Також не те дерево, яке садять біля житлового будинку. Причин на це достатньо. У дерева порожниста середина і під час доброго буревію дерево може впасти і наробити біди. Неприємним є й тополиний пух, який у багатьох викликає алергію.

 

Схожі статті

Без жодних фітоламп: розсада томатів виросте товстенькою, міцною, кремезною – простий стрес-прийом дачників

Сьогодні ми поділимось з вами секретом догляду за розсадою томатів. Завдяки цим порадам розсада неодмінно виросте міцною, здоровою та тішитиме вас врожаєм.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.

Як вберегти сад від шкідників та лихого ока заздрісних сусідів: народні методи та поради, перевірені роками

Сьогодні ми поділимось з вами порадами, які допоможуть вберегти ваш сад від шкідників та небажаних поглядів. Ці секрети досвідчені дачники перевіряли роками

Як врятувати пересолений суп, позбутись неприємного запаху від дошки і ще 8 корисних лайфхаків для кухні

Сьогодні ми допоможемо вам полегшити свій побут на кухні. Пропонуємо до вашої уваги ТОП-10 корисних порад від професійних кухарів та досвідчених господинь!

Одягніть на віник пакет і готуйтеся дивуватися: цікавий трюк, який значно збільшує ефективність прибирання

До процесу прибирання всі ставляться по-різному. Для когось це справжній ритуал, я такий допомагає заспокоїтися та прийти до якогось висновку під час активних обдумувань.