5 лайфхаків для тих, хто хоче візуально збільшити маленьку ванну

Розповідаємо про цінні способи, за допомогою яких можна візуально збільшити маленьку ванну кімнату.

Лайфхак 1: оформіть простір у світлих відтінках 

Відомо, що світлі кольори візуально збільшують простір приміщення. Багато хто скаже, що темні відтінки додають глибину, але у випадку з маленькими приміщеннями краще не ризикувати. Можна обрати білий, блакитний, світло-сірий або навіть зелений. Головне, щоб вони мали холодний відтінок.  

Лайфхак 2: виберіть правильну розкладку плитки 

Варто звернути увагу не тільки на дизайн плитки чи її малюнок, а й яким чином плануєте її розкладати. Наприклад, прямокутна плитка, яку ви розмістите по діагоналі, візуально збільшить простір у кімнаті. Якщо таку ж плитку викласти вертикально, отримаємо візуально витягнуту стелю. У свою чергу плитка-цеглинка може розсунути стіни, якщо викласти її горизонтально.  

Лайфхак 3: не дробить простір різними кольорами і малюнками 

Якщо ви маєте дуже маленьку ванну кімнату, то краще відмовитись від експериментів з квітами і малюнками. Можна комбінувати схожі кольори, але варто щоб вони не дуже сильно відрізнялись один від одного. Якщо дуже хочете додати візерунок у свій інтер’єр, то краще вибирати в пастельний тонах.  

Ванна кімната
Ванна кімната

Лайфхак 4: відмовтеся від сантехніки на підлозі  

Сантехніка на підлозі забирає багато приміщення, а підвісна конструкція не виглядає громіздкою і є більш компактною. До того ж, у такій ванній кімнаті легко прибирати.  

Лайфхак 5: подбайте про закрите зберігання 

Намагайтесь зробити інтер’єр ванної кімнати менш заставленим різними засобами та речами. Для цього можна зробити закриту тумбу, куди ви буде складати всі речі, наприклад: предмети гігієни, побутові речі, аксесуари, техніку, побутову хімію. Таким чином ванна кімната буде виглядати охайніше і візуально більшою.  

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.