Видалення вікового нагару з посуду, більше не проблема: просто змішайте компоненти, що є на кожній кухні

Видалення нагару з каструлі може бути складним завданням. Пропонуємо кілька способів, що полегшать домашню роботу. Вам більше не доведеться стояти біля мийки годинами.

Очищення содою і водою

Налийте в каструлю воду і додати кілька столових ложок соди. Прокип’ятивши цю суміш, необхідно вимити каструлю губкою або щіткою. Нагар та накип зійдуть.

Використання оцту

Залийте в пательню воду та додайте оцет у співвідношенні 1:1. Прокип’ятіть цю суміш на плиті протягом 10-15 хвилин. Вимийте пательню або каструлю губкою або щіткою.

Корисний лайфхак для чищення посуду від нагару
Корисний лайфхак для чищення посуду від нагару

Варіант для чавунних пателень

Якщо у вас чавунна пательня, ви можете спробувати видалити нагар за допомогою грубого солоду або чорного чаю. Посипте цим інгредієнтом пательню і ретельно витріть, потім ретельно промийте.

Використання лимонного соку

Вичавіть сік з лимона і нанесіть його на нагар на каструлі чи сковорідці. Залиште на кілька годин або навіть на ніч. Потім витріть нагар м’якою губкою або серветкою.

Корисний лайфхак для чищення посуду від нагару
Корисний лайфхак для чищення посуду від нагару

Також, Ви можете також використовувати спеціальні засоби для видалення нагару, які продаються в магазинах для дому. Агресивна хімія не корисна та має різкий запах, проте дуже ефективна у боротьбі з нагаром. Обов’язково дотримуйтеся інструкцій на пакуванні та гарно змийте засіб проточною водою.

Корисний лайфхак для чищення посуду від нагару
Корисний лайфхак для чищення посуду від нагару

Пам’ятайте, що при видаленні нагару слід бути обережним, особливо з чутливими поверхнями, які можуть бути подряпані губкою або щіткою. Якщо пательня має антипригарне покриття, слід уникати агресивних методів очищення, щоб не пошкодити покриття.

Корисний лайфхак для чищення посуду від нагару
Корисний лайфхак для чищення посуду від нагару

Не забувайте дбайливо промивати посуд після видалення нагару, щоб не залишити жодних залишків засобів для чищення, які можуть вплинути на смак їжі, яку ви готуєте. Також, пам’ятайте, що регулярне миття і догляд за посудом допомагає запобігти утворенню нагару та накипі в майбутньому.

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

Без жодних фітоламп: розсада томатів виросте товстенькою, міцною, кремезною – простий стрес-прийом дачників

Сьогодні ми поділимось з вами секретом догляду за розсадою томатів. Завдяки цим порадам розсада неодмінно виросте міцною, здоровою та тішитиме вас врожаєм.

Не варто запускати прання на цьому режимі: через це в машинці з’являється пліснява і затхлий запах

Майже кожна господиня у своєму житті стикалася з ситуацією, коли з пральної машинки йде неприємний запах. І насправді цьому є пояснення. Так само, як і методи боротьби.

Так роблять господині у Франції: воду після варіння яєць не виливають. “Рідке срібло” для вашого городу

Ми залюбки купляємо різноманітні добрива, коли хочемо, щоб наш сад давав прекрасні врожаї та тішив цвітінням. Але деякі мінеральні добрива вливаємо, не розуміючи цього.

Як вберегти сад від шкідників та лихого ока заздрісних сусідів: народні методи та поради, перевірені роками

Сьогодні ми поділимось з вами порадами, які допоможуть вберегти ваш сад від шкідників та небажаних поглядів. Ці секрети досвідчені дачники перевіряли роками

Як врятувати пересолений суп, позбутись неприємного запаху від дошки і ще 8 корисних лайфхаків для кухні

Сьогодні ми допоможемо вам полегшити свій побут на кухні. Пропонуємо до вашої уваги ТОП-10 корисних порад від професійних кухарів та досвідчених господинь!