Десерт, у який можна закохатись: готуємо шоколадний торт

Цей абсолютно не складний у приготуванні і дуже смачний торт обов'язково порадує своїм смаком всіх любителів шоколаду. Хутчіш готуйте!

Рецепт шоколадного торту  

Для приготування візьміть інгредієнти:  

  • 3 курячих яйця (вагою не менше 60 г кожне) 
  • 150 грамів цукру  
  • 100 грамів пшеничного борошна  
  • 100 грамів темного шоколаду  
  • 50 грамів вершкового масла  
  • 1 чайна ложка розпушувача тіста  

Для ганашу знадобиться:  

  • 200 міліграм вершків  
  • 50 грамів вершкового масла  
  • 200 грамів темного шоколаду (хорошої якості)  
Шоколадний торт
Шоколадний торт

Для цього торту ідеально підійде спеціальна форма для випічки відкритих пирогів зі злегка випуклим дном. Але якщо такої немає — візьміть звичайно форму для тортів, але після приготування основи потрібно обережно вирізати його середину глибиною 1 сантиметр, відступивши від краю також 1 сантиметр.  

Форму для випічки добре змастіть вершковим маслом і відставте у сторону. Масло має схопитись тонкою плівкою.  

Тим часом приготуйте тісто. Для цього сформуйте водяну баню і розтопіть 50 грамів вершкового масла і темний шоколад. Потім відставте його в сторону.  

Візьміть окрему ємність і збийте яйця з цукром за допомогою міксера до побіління маси. Цукор має повністю розчинитись. На це піде близько 8 хвилин. Отриману масу додайте в розтоплений на водяній бані шоколад і перемішайте суміші. Всипьте просіяне борошно з розпушувачем тіста і знову обережно перемішайте масу. Вона має стати однорідної консистенції. Готове тісто перекладіть у підготовлену форму для випічки і розрівняйте по всій поверхні. Відправте основу в розігріту до 160 градусів духовку на 25-30 хвилин. Але слідкуйте за готовністю самостійно, адже духовки можуть відрізнятись.  

Як тільки дістали готову основу торта, не виймайте відразу з форми. Дайте трішки постояти, а потім просто переверніть його. Торт має легко вийти з форми.  

Тим часом приготуйте шоколадний ганаш. Для цього візьміть каструлю з товстим дном і розтопіть 50 грамів вершкового масла і темний якісний шоколад. Далі влийте вершки і ретельно перемішайте масу. Готуйте до загустіння суміші. Потім залиште на декілька хвилин в стороні, щоб крем охолонув. Теплим ганашем залийте підготовлену основу. Відставьте на 20 хвилин, а потім зовсім приберіть в холодильник на 3 години. Діставайте за 20 хвилин до подачі до стоду.  

Приємного апетиту!  

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.