Яблучна смакота — пиріг, який тане у роті. Простий і швидкий рецепт

Яблучний пиріг за цим рецептом готується навіть швидше, ніж шарлотка. А смак просто бездоганний!

Рецепт простого и швидкого яблучного пирога 

Для приготування візьміть інгредієнти:  

  • 1 склянка манки  
  • 0,5 склянки цукру  
  • 1 склянка борошна  
  • 2 чайні ложки розпушувача  
  • 1 пучок ванілі 
  • 1 склянка молока  
  • 6 яблук  
  • Кориця — за смаком 
Яблучний пиріг
Яблучний пиріг

Візьміть ємність і перекладіть сюди всі сухі інгредієнти (манка, борошно, розпушувач, ваніль і цукор). Ретельно перемішайте їх. Потім візьміть яблука, добре промите і натріть на крупній терці. Збризніть їх лимонним соком, щоб вони не потемніли.  

Всі сухі інгредієнти змішайте в мисці. Яблука очистити і натерти на крупній тертці, злегка збризніть їх лимонним соком. Можна додати трохи кориці. Це надасть яблукам і пирогу загалом особливого аромату.  

Візьміть форму для випічки і змастіть її маслом. На дно форми висипте суху суміш. Далі викладіть шар тертих яблук. Потім знову суха суміш і зверху яблука. Зробіть це ще один раз. Таким чином у вас має вийти три шари сухою і яблучної суміші. Зверху можна присипати пиріг коричневим цукром — за бажанням. Цей варіант ідеально підійде, якщо ви обрали занадто кислі яблука.  

Підігрійте молоко на плиті або в мікрохвильові печі і залийте пиріг. Потім проткніть ножем в декількох місцях, щоб молоко потрапило всередину і просочило пиріг. Відправте в духовку при 180 градусах на 50-60 хвилин.  

Господині радять у цьому рецепті використовувати солодкі і соковиті сорти яблук, щоб в результаті пиріг не вийшов занадто кислим. А якщо боїтесь, що пиріг вийде сухим, покладіть на дно форми трішки менше сухої суміші і відразу просочіть молоком.  

В результаті страва вийте смачною, бездоганною та дуже легкою, адже пиріг не містить масли чи яєць.  

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.