Скільки солі потрібно для засолювання 1 кілограму капусти. Рецепт квашеної капусти в банках на зиму

Дізнайтеся рецепт квашеної капусти, з яким впорається кожна господиня. Смачна та корисна страва готується легко, а потребує лише двох простих інгредієнтів.

Цей рецепт квашеної капусти не потребує багато зусиль та часу. Просто та швидко можна приготувати смачну страву, використовуючи лише два інгредієнти — свіжу, білокачанну капусту та сіль.

Ще з давніх-давен наші пращури солили капусту, оскільки це не тільки смачна, а й корисна страва. В ній міститься багато вітамінів, мікроелементів, клітковини та аскорбінової кислоти. Квашена капуста допомагає травленню, а також є профілактикою респіраторних захворювань.

Рецепт квашеної капусти в банках на зиму

Квашена капуста на зиму готується просто. Сіль виступає у ролі природного консерванту, але щоб отримати смачну страву потрібно точно знати, скільки покласти солі на 1 кг капусти. У середньому для якісного засолу потребується 25-30 грамів солі. Якщо вам не подобається солона капуста, кількість солі можна зменшити до 20 грамів, або навпаки, трохи збільшити, якщо віддаєте перевагу більш солоному смаку. Бажано відміряти точну кількість солі, яку ви збираєтеся додати до капусти на кухонних вагах, аби занадто не пересолити капусту. Якщо недосолити, вона швидко зіпсується та загниє, тому слід уважно відміряти пропорції.

Рецепт квашеної капусти в банках на зиму

Для того, щоб зробити смачну квашену капусту в банках потрібно взяти білокачанну капустину, зняти декілька верхніх шарів та ретельно помити під прохолодною, проточною водою. Далі капусту нашинкувати та, за бажанням, додати свіжу, терту моркву. На вагах відміряти 1 кг вже порізаної капусти, додати 25-30 грамів солі та ретельно все пром’яти руками, щоб сіль проникла всередину капусти та вона пустила сік.

Рецепт квашеної капусти в банках на зиму

Далі просолену капусту потрібно щільно укласти в трилітрову банку, заповнивши 3/4 об’єму. Перед цим можна на дно посудини покласти чорний або духмяний перець та лавровий лист. Зверху накрити солону капусту стерильною марлею або кришкою з отворами, щоб гази, які утворюються у процесі соління, не залишались у банці. Залишити капусту кваситися на 2-3 дні, після чого зберігати при температурі 2-5 градусів.

Квашена капуста у банках найкраще смакує, якщо її подавати з олією та свіжою цибулею. Бажаємо здоров’я та смачного!

Схожі статті

Для чого в каструлю потрібно класти гранчак, коли вариться м’ясо: так не дарма робили ваші і наші бабусі

Сьогодні ми детально розповімо вам про лайфхак із гранчаком в киплячій воді. Завдяки цій пораді ваш бульйон буде наваристим і смачним, а м'ясо дуже ніжним і соковитим.

Професійні кухарі розкрили секрет найкращих поєднань: інгредієнти, які вдосконалять ваші страви

Сьогодні ми поділимось секретними інгредієнтами, які зможуть зробити будь-яку страву смачнішою та насиченішою. Спробуйте використати ці поради в домашніх умовах - результат вас неодмінно вразить!

Дружина Остапчука Полтавська розсекретила, чим годує зіркового чоловіка: вміє все – від супів до десертів

Молода дружина Остапчука, блогерка Катерина Полтавська активно веде особисті соцмережі. Дівчина ділиться не лише розкішним життям з шоуменом, а й демонструє власні кулінарні здібності.

Цей інгредієнт покращить будь-яку страву: для чого господині додають лимонну кислоту в рецепти

Лимонна кислота - інгредієнтів, який зазвичай прихований в тіні великих смакових компонентів, але відіграє важливу роль у багатьох стравах. Чому ж лимонну кислоту додають до страв?

Для чого заморожують кефір: неочікувана відповідь, яка здивує наповал. Йде не тільки в тісто на оладки

Кефір - це корисний і смачний кисломолочний напій, який багато хто полюбляє споживати на сніданок або в якості перекусу. Але що станеться, якщо ви вирішите заморозити його?