Рецепт ніжних і повітряних оладок — розкриваємо секрет правильного тіста

Оладки — популярна страва на столі майже у кожної господині. Але пишними і м'якими вони виходять лише у тих, хто знає невеликий секрет приготування тіста.

Рецепт ніжних і повітряних оладок

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 склянка кефіру (її варто заздалегідь дістати з холодильнику)
  • 0,5 чайної ложки соди
  • 3 столові ложки цукру
  • 1 яйце
  • 300 грамів борошна
  • Дрібка солі
  • Соняшникова олія (для обсмажування)
Оладки
Оладки

Для початку підготуємо усі інгредієнти. Кефір варто заздалегідь дістати з холодильники, щоб до процесу приготування тіста він вже був кімнатної температури.

Візьміть глибоку ємність, де будемо замішувати тісто. Перекладіть туди куряче яйце, цукор і сіль. Кількість цих продуктів зазначена приблизна, тому ви можете взяти, наприклад, цукор спираючись на свій смак. Перемішайте суміш за допомогою вінчика, щоб отримати однорідну суміш з пінкою. Потім злегка підігрійте кефір, якщо він дуже холодний і додайте до отриманої суміші. Ще раз ретельно все перемішайте і всипте соду. Ви відразу побачите як суміш почне шипіти. Помішуйте масу до тих пір, поки реакція соди з кефіром не припиниться. В результаті у вас має вийти пишна і повітряна маса.

Борошно потрібно заздалегідь просіяти і лише потім невеликими порціями вмішувати в тісто. Слідкуйте за тим, щоб не утворились грудочки. За консистенцію тісто має вийти густим і тягучим. Щоб зрозуміти, що тісто вже готове, просто зберіть його в середину і якщо тісто не відразу повертається до країв — воно готове.

Поставте пательню на плиту і розігрійте соняшникову олію. Викладайте тісто за допомогою ложки, формуючи оладки. Залишайте місце між ними, щоб оладки легко могли піднятись і не заважати один одному. Обсмажуйте їх з обох сторін до золотистого кольору. Готові оладки відмінно смакують до чаю.

Смачного!

Схожі статті

Що робити, якщо зварили забагато рису? На вечерю буде апетитна запіканка з фаршем: просто обожнюю цей рецепт

Апетитна страва з залишків заздалегідь приготованого рису. Це дуже просто та не займе багато часу, а домашні будуть вдячні за сімейну вечерю.

Смачнюща паста з авокадо: 3 варіанти. Корисно, швидко і секрет, як вибрати стиглий авокадо в магазині

Відкрийте для себе секрети приготування 3 видів ніжної намазки на хліб. Смачна та поживна паста з авокадо стане чудовим перекусом, коли часу на приготування повноцінної страви обмаль.

Звичайні буряки та огірки, але дуже смачно: цей салат прописався на нашому столі — готую по 2 рази на день

Зверніть свою увагу на простий рецепт до будь-якого столу, який складається зі звичайних буряків та солоних огірків. Він виходить дуже багатогранним та незвичайним.

Як приготувати грибні котлети: ароматна страва з печериць – ідеально підходять і до макаронів, і до гречки

Зазвичай, ми готуємо м'ясні котлети, які виходять не тільки дуже смачними, але й ситними. Зазвичай, овочеві котлети виходять дуже легкими, але грибні – це справжня фантастика.

Як прожити на мінімалку: 7 смачних гарячих страв із однієї курки. Можна навіть накрити святковий стіл

А ви знали, що з однієї курки можна приготувати сім повноцінних гарячих страв із повсякденного меню, а також накрити святковий стіл? Читайте далі у матеріалі. 

Найшвидший і найсмачніший перекус з лаваша: дуже схожий на рол, але гарячий. В офіс та на навчання

Сьогоднішній рецепт про перекус з лаваша, тому робитимемо смачну страву з того, що є в холодильнику. Відмінний варіант, щоб взяти з собою в офіс та навчання. Сподобається дітям та чоловікові.