Набагато смачніше за запіканку: пишний і вдалий манник без борошна і цукру для ідеального сніданку

Пишний манник може бути набагато смачнішим за запіканку, яка довго випікається та потребує певних навичок у кулінарії. Давайте дізнаємося, як готувати такий пиріг.

Досвід приготування манника може бути не завжди позитивним. Цей пиріг також вимагає уваги та любові. Але якщо правильно підійти до цього процесу, результат вам сподобається настільки, що ви будете готувати його постійно, а можливо навіть відмовитися від запіканки на користь даної страви.

Готується він дуже швидко, проста, і може подаватися, як самостійний десерт, так і готуватися як коржі для майбутнього тортика. Давайте ж дізнаємося, як правильно зробити манник.

Інгредієнти

  • Манна крупа – 1 склянка
  • Жирний кефір – 1 склянка
  • Курячі яйця – 2 штуки
  • Мед – 3 столових ложки
  • Розпушувач – 1 чайна ложка
  • Ванілін — 4 грами
  • Вершкове масло – 80 грами
  • Сіль — щіпка

Рецепт приготування манника

Усі продукти заздалегідь поставте грітися при кімнатній температурі, щоб вони не були холодними. Вершкове масло та мед заздалегідь розтопіть. Для цього ідеально підходить водяна баня, або ж хвилинка у мікрохвильовій печі.

Неймовірно смачний манник на кефірі

В миску налийте кефір та додайте в нього манну крупу. Внесіть розпушувач та залиште її набухати приблизно на 20-25 хвилин.

Тим часом в інші місці змішайте куряче яйце, мед, сіль, ванілін, та вершкове масло. Все ретельно перемішайте. Після цього об’єднайте маси та добре перемішайте.

Смачний манник на кефірі

Духовку розігріваємо і у цей час переливаємо тісто у форму, яку ми попередньо змастили соняшниковою олією. Пиріг відправляємо випікатися на 35 хвилин при 170 градусах. Не забувайте перевіряти готовність зубочисткою.

Секрети приготування бісквіту
Рецепт смачного манника

Готовий манник посипаємо цукровою пудрою, або розрізаємо та змащуємо джемом. Смачного!

Схожі статті

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.

Як зі склянки ряжанки приготувати найсмачніший і найніжніший десерт: низькокалорійні ласощі без випічки

Пропонуємо до вашої уваги ніжний десерт з ряжанки, що буквально тане у роті. Такий низькокалорійний пудинг аж ніяк не зашкодить фігурі, але принесе неабияку насолоду.

Шоколадний торт Брауні буде на столі за 20 хвилин: швидкий рецепт на сковороді без замішування тіста

Пропонуємо до вашої уваги рецепт швидкого десерту, що сподобається як малим, так і дорослим. Процес приготування не потребує багато часу та сил, а результат вас неодмінно вразить.

Ідеальний шоколадний бісквіт готується всього з 4-х інгредієнтів: зробите його швидко та з’їсте за секунди

Бісквіт — це базова випічка, яка споживається як самостійний десерт, а також використовується для приготування неймовірної кількості кулінарних витворів.

Солодка насолода: приготуйте шоколадний рулет з вершково-сирним кремом і печивом Орео – рецепт для вас

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного десерту, який неодмінно приверне увагу всіх гостей вашого столу. Простий та ніжний рулет з вершковим сиром та печивом вражає своїм смаком.

Простий тортик, нічим не гірший за магазинний: рецепт домашньої смакоти, яку можна приготувати без духовки

Шикарний торт, який вразить всіх й навіть духовку вмикати не потрібно буде. Легкий, гарний та дуже смачний десерт. Такий не соромно поставити на святковий стіл.