Вівсяне печиво для дітей: рецепт випічки без цукру, яєць, борошна та масла, яка смакує наче з кондитерської

Вівсяне печиво несправедливо зайняло нішу непопулярних солодощів серед дітлахів. Однак, цю ситуацію досить легко виправити, якщо приготувати його правильно.

Вироби з тіста, що мають певну форму і розмір, називають печивом. Як правило, в рецептах домашнього печива використовують пшеничне, кукурудзяне або вівсяне борошно. Також можна зустріти печиво з висівків та дрібної крупи. Найпопулярнішим серед цього виду випічки є пісочне печиво, яке всі діти та багато дорослих люблять за особливо ніжний смак та властивість танути у роті.

Трохи менше популярно вівсяне, для виготовлення якого використовують вівсяне борошно або вівсяні пластівці. Таке домашнє печиво дуже корисне для дітей. Але ми поділимося з вами інформацією про те, як у домашніх умовах приготувати його, а також хитрощами багатьох господинь, які перетворили випікання печива на справжнє мистецтво.

Інгредієнти

  • Вівсяні пластівці — 500 грамів
  • Мед — 300 мілілітрів
  • Маргарин — 200 грамів
  • Вода — 120 мілілітрів
  • Варення — 40 мілілітрів
  • Родзинки — 20 грамів
  • Ванілін – 9 грамів
  • Кориця – 9 грамів
  • Сіль – 5 грамів
  • Харчова сода – 5 грамів

Як приготувати вівсяне печиво

Для початку необхідно розбити вівсяні пластівці у блендері до стану борошна. Якщо родзинки сухі, тоді їх слід замочити в окропі на 15 хвилин, потім воду злити і підсушити. Родзинки подрібнити, можна блендером.

Приготування вівсяного печива

Якщо вийде в’язка маса, це не вплине на смакові якості, головне, щоб не було великих родзинок. З’єднати м’який маргарин, мед, родзинки, ванілін, корицю та розтирати масу протягом 5-7 хвилин.

У гарячій кип’яченій воді розчинити сіль і вилити в тісто, одночасно всипати борошно вівсяне. Залишити на 4 хвилини тісто, щоб вівсянка трохи набрякла. Потім влити гашену соду. Замішати. Додати варення. Тепер мішати тісто 6 хвилин.

Рецепт вівсяного печива
Рецепт вівсяного печива

Тепле м’яке слухняне тісто розкотити в пласт завтовшки 1 см і вирізати печиво круглими формами. Протвень застелити папером для випічки і викласти все печиво. Випікати вівсяне печиво в духовці 10 хвилинпри температурі 180 градусів. Діставайте його трохи сирим, адже якщо запізнитися, печиво вийде дуже сухим та твердим.

Схожі статті

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.

Як зі склянки ряжанки приготувати найсмачніший і найніжніший десерт: низькокалорійні ласощі без випічки

Пропонуємо до вашої уваги ніжний десерт з ряжанки, що буквально тане у роті. Такий низькокалорійний пудинг аж ніяк не зашкодить фігурі, але принесе неабияку насолоду.

Шоколадний торт Брауні буде на столі за 20 хвилин: швидкий рецепт на сковороді без замішування тіста

Пропонуємо до вашої уваги рецепт швидкого десерту, що сподобається як малим, так і дорослим. Процес приготування не потребує багато часу та сил, а результат вас неодмінно вразить.

Ідеальний шоколадний бісквіт готується всього з 4-х інгредієнтів: зробите його швидко та з’їсте за секунди

Бісквіт — це базова випічка, яка споживається як самостійний десерт, а також використовується для приготування неймовірної кількості кулінарних витворів.

Солодка насолода: приготуйте шоколадний рулет з вершково-сирним кремом і печивом Орео – рецепт для вас

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного десерту, який неодмінно приверне увагу всіх гостей вашого столу. Простий та ніжний рулет з вершковим сиром та печивом вражає своїм смаком.

Простий тортик, нічим не гірший за магазинний: рецепт домашньої смакоти, яку можна приготувати без духовки

Шикарний торт, який вразить всіх й навіть духовку вмикати не потрібно буде. Легкий, гарний та дуже смачний десерт. Такий не соромно поставити на святковий стіл.