Рецепт найпростішої сирної запіканки, яка замінить десерт: без борошна, але з маленьким секретом господині

Солодкі смаколики обожнюють не тільки діти, а й дорослі. Ми пропонуємо приготувати найпростішу сирну запіканку, яка відразу стане до смаку поціновувачам солодких страв. 

Сирна запіканка може слугувати на столі у вигляді десерту чи другої страви, якій можна надати безліч смаків та зовнішнього прикрашання. Страва по часу в приготуванні набагато швидша за будь-який торт, а ще корисніша. Ми підготували покрокові дії, які допоможуть в процесі створення кулінарного шедевра без борошна, однак з додаванням маленького секрету.

Для цього нам знадобляться такі інгредієнти:

  • сир домашній – 500 г;
  • сметана – 5 ст.л;
  • 2 яйця;
  • манна крупа – 2 ст. л;
  • цедра лимона;
  • цукор – 3 ст. л;
  • ванільний цукор – 1 ч. л;
  • курага або родзинки – 50 г;
  • олія – 1 ст. ложка;
  • трішки солі (орієнтуючись на кінчик ножа).
Рецепт найпростішої сирної запіканки, яка замінить десерт

Спосіб приготування:

  1. Промиваємо родзинки, кладемо у будь-яку кухонну посудину, заливаємо окропом та ставимо настоятися протягом 20 хвилин часу.
  2. У іншу посудину насипаємо манну крупу, додаємо 3 столові ложки сметани та отриману масу перемішуємо ложкою й ставимо, аби настоялася – 30 хвилин.
  3. Перекручуємо сир за допомогою м’ясорубки чи скористайтеся блендером. Додаємо до нього манку зі сметаною, 3 столові ложки цукру, 1 чайну ложку ванільного цукру, яйця, дрібку солі та все добряче перемішуємо до однорідної маси.
  4. Сушимо родзинки, зливши з них воду, додаємо їх до отриманої сирної маси та не забуваємо тепер за секретний інгредієнт – лимонна цедра, який також переміщуємо до маси з сиру.
  5. Мастимо олією форму для сирної запіканки, далі обсипаємо її манною крупою та кладемо отриману сирну масу й добряче все розрівнюємо.
  6. Поверхню сирного десерту мастимо 2 столовими ложками сметани, а далі випікаємо страву протягом 45, не більше 50 хвилин при розігрітій до 180 градусах духовій печі.

    Рецепт найпростішої сирної запіканки, яка замінить десерт
  7. Коли наш десерт буде готовим, можна увімкнути фантазію та прикрасити його фруктами, ягодами, варенням тощо. Всім смачного!

Схожі статті

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.