Ні борошна, ні випічки: молочний десерт по цьому рецепту ви та ваші діти будете їсти ложками

Велика кількість дітей не надто полюбляє молочні продукти, а тому замотивувати малечу її вживати доволі важко. Хоча насправді це можна зробити за допомогою десерту.

Молоко корисно вживати у будь-якому віці. Це те, з чого можна готувати різноманітні страви для сім’ї. Молочна каша на сніданок, суп молочний та молочний соус до м’яса на обід, млинці або оладки на молоці опівдні, вечірнє какао чи молоко з медом – напої, які так приємно випити перед сном. Тісто для пирогів і пиріжків, сир і домашній сир, йогурти та молочні коктейлі з різними наповнювачами (фруктами, шоколадом, соками) і, звичайно, морозиво неможливо приготувати, якщо у вас немає молока. Особливе місце у цій ніші займає пудинг.

Пудинг – страва, яка зазнала не одну метаморфозу за час свого існування. Винайдена англійськими бідняками, як проста страва, що поєднувала в собі все, що залишилося з вечора, воно піднялося до вишуканого десерту, який подавався і до королівського столу. Зараз саме це слово найбільше асоціюється у нас із Різдвом.

Знаменитий сливовий пудинг став неодмінною складовою різдвяного обіду в Англії. Основа пудингу – поєднання звичайних продуктів: яєць, молока, олії та цукру. Головний спосіб приготування – на водяній бані. Деякі інгредієнти іноді варіюються: борошно може замінити манка або рис. Додавання сиру, фруктів, шоколаду, сиру, карамелі роблять один пудинг зовсім не схожим на інший.

Інгредієнти

  • Молоко — 1 л
  • Цукор — пів склянки
  • Шоколад — 1 штука
  • Крохмаль — 4 столових ложки
  • Какао порошок — 4 столових ложки
  • Цукор ванільний — 1 упаковка
  • Кориця — за смаком

Як приготувати смачний пудинг

Розчинити крохмаль у склянці холодного молока. Молоко, що залишилося, вилити у каструлю.

 

Як приготувати смачний пудинг з молока без борошна

Насипати какао, корицю, цукор, ванільний цукор. Помішуючи, довести до кипіння.

Тоненькою цівкою налити молоко з крохмалем, розмішати міксером, готувати 10 хвилин, помішуючи.

Рецепт приготування неймовірного пудингу

Розлити по ємностях, посипати тертим шоколадом, цукром. Поставити шоколадний пудинг на на 2 години в холодильник.

Замість шоколаду ви можете використати інші інгредієнти, які вам до вподоби. Наприклад, зробити пудинг з полуниці чи малини,

Схожі статті

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.