Дуже дешевий пиріг на торішньому варенні: просто вилийте все у форму і отримаєте десерт на всю родину

Часом торішнє варення стає реальною проблемою, адже господині починають фантазувати, де його можна використати, щоб не зіпсувалося. Наприклад, можна зробити смачний пиріг!

Варення — неймовірно ароматна смакота, яка завжди користується популярністю. І взимку, і влітку воно не втрачає своєї актуальності та може похизуватися розкішною харчовою цінністю та набором вітамінів. Часто бабусі або гості приносять нам дані солодощі. І часто ми не знаємо, що з ними робити далі. Адже далеко не всі люблять куштувати його з ложки. Хоча варення можна навіть просто класти чай.

Окрім цього воно неймовірно зручне у використанні, адже ідеально підходить для створення таких різноманітних кондитерських виробів, як кекси, пироги або млинці з начинкою. Зокрема з торішнім варенням саме так і можна вчинити: використати його для випічки. Наприклад, дуже зручно його помістити у булочки, або залити ним пісочне тісто.

Найбільш смачним варенням для подібних кулінарних експериментів є полуничне, вишневе або абрикосове. Але не менш круто підійде смородинове, агрусове, малинове, тощо. Головне — зробити смачне тісто, яке буде ідеально поєднуватися з начинкою та не перетримати страву в духовці.

Інгредієнти

  • Тісто листкове бездрожжеве –250 грамів
  • Варення – 200 мілілітрів
  • Яєчний жовток – 1 штука
  • Крохмаль – 10 грамів
  • Цукор – на смак

Як приготувати смачний пиріг з варенням

Готове магазинне листкове бездрожжеве тісто розморозити.
Розкотити, розрізати навпіл, з однієї частини буде сформовано основу пирога.

Рецепт смачного пирога з варенням

Викласти ягідне чи фруктове варення у сотейник, посипати крохмалем і перемішати, прогріти на тихому вогні до загусання.

Основу пирога посипати крохмалем, сформувати борти, викласти густу начинку.

На другій частині зробити надрізи рельєфним ножем, накрити пиріг, краї защипнути косичкою. Деко застелити пергаментом, розмістити пиріг, змастити збитим яєчним жовтком. За бажанням можна посипати горіхами або навіть тертим шоколадом.

Пиріг з варення
Пиріг з варенням. Рецепт приготування десерту до чаю

Пекти при температурі 200 градусів, протягом 20 хвилин. Перед подачею пиріг охолодити.

Пиріг розрізати на рівні частини та подати гостям з чаєм або холодним напоєм.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.