Без печива та згущеного молока. Як приготувати культові тістечка “Картопля” за найпростішим рецептом

Багато хто в дитинстві любив таке тістечко "Картопля". Виявляється його дуже легко приготувати вдома та його собівартість, порівняно з магазинним, дуже низька.

Для приготування тістечка знадобляться найпростіші інгредієнти та один секретний, з яким десерт отримає неповторний смак.

Тістечко “Картопля” – це десерт, що імітує зовнішній вигляд картоплі. Воно складається з тіста, згущеного молока, какао та олії. Тістечко отримує свою форму, схожу на картоплю, шляхом обвалення його в какао.

Історія цієї страви не є точно відомою. Однак вважається, що воно виникло в радянські часи і було придумане молодими кулінарами при обмеженому виборі продуктів. Імітація картоплі могла бути зроблена для додавання різноманітності в меню та збагачення десертного розділу.

Тістечко “Картопля” містить деяку користь і шкоду. Користь проявляється у наявності цінних енергетичних речовин, таких як вуглеводи, білки та жири. Воно також багате на вітаміни групи В і мікроелементи, такі як залізо, кальцій і магній. Однак, слід пам’ятати, що тістечко містить велику кількість цукру та жирів, тому вживання його у великих кількостях може бути шкідливим для здоров’я. Вітаміни та корисні речовини, що містяться в тістечку “Картопля”, включають вітаміни групи В (В1, В2, В3, В6 і В12), залізо, кальцій і магній. Рекомендується вживати десерт з помірністю і не використовувати його як основне джерело живлення.

Тістечко добре поєднується з кавою, чаєм або якимось іншим напоєм. Воно також може бути подано з морозивом або як додаток до інших десертів. Найкращим способом подачі тістечка “Картопля” є його розміщення на тарілці або блюді з присипкою з какао або суниці, щоб воно більше нагадувало вид картоплі. Також можна додати невелику гілочку м’яти для прикраси.

Інредієнти

  • Ванільні сухарі – 300 г
  • Молоко – 250 г
  • Вершкове масло – 200 г
  • Цукор – 180 г
  • Какао – 2 ст.

Як приготувати смачні тістечка

За основу виступатимуть ванільні сухарики. Молоко необхідно довести до кипіння, поставивши його на плиту в сотейник із товстим дном, щоб воно не пригорало. У молоко додають цукор і 2 ст.л. какао. Перемішуємо до однорідності сухих інгредієнтів із молоком. Какао має уваритися у гарячому молоці. Постарайтеся зробити так, щоб у масі не було грудочок.

Найкращий рецепт всіма забутого тістечка Картопля

У какао-молочну суміш додаємо вершкове масло і розтоплюємо його. Беремо чисту глибоку ємність, висипаємо в неї подрібнені сухарі. Какао маса має бути ще гаряча. Вимішуємо масу до однорідності ложкою. Залишаємо її на 30 хвилин. Маса повинна вийти м’яка.

З готової м’якої маси формуємо тістечка. За формою вони мають нагадувати картоплю. По консистенції маса буде зерниста, але якщо ви хочете однорідну, замість сухарів використовуйте печиво.

Рецепт приготування тістечок

Тістечко обвалюємо в какао і викладаємо на блюдо для подачі.

Схожі статті

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.