Десерт, що вразить не тільки бездоганним смаком, але й вишуканим виглядом: рецепт медовика з рідкого тіста

Дуже стильний торт із глянцевою поверхнею теплого карамельного кольору. А присипка на його краях нагадують, що це всіма улюблений медовик.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Масло вершкове 82 % – 180 грамів
  • Цукор – 100 грамів
  • Мед – 180 грамів
  • Сіль – 1/4 чайної ложки
  • Сода – 1 чайна ложка
  • Яйця С1 – 4 штуки
  • Борошно – 300 грамів

Для крему:

  • Сметана 20% – 1,4 кілограма
  • Цукор – 200 грамів
  • Ванілін

Для карамельного мусу:

  • Цукор – 150 грамів
  • Вода – 50 грамів
  • Вершки 33% – 150 грамів
  • Вершкове масло 82% – 50 грамів
  • Сіль – 1/2 чайної ложки
  • Ванілін
  • Желатин – 6 грамів
  • Вода для желатину – 40 грамів (або вершки 10% 50 грамів)

Рецепт приготування

У каструлю з товстим дном викладаємо вершкове масло, цукор, мед та сіль. Прогріваємо на середньому вогні до повного розчинення цукру. Постійно помішуємо. Коли всі інгредієнти гарно змішалися додаємо соду та знову активно помішуємо. Маса має пінитися та збільшуватися в об’ємі. Трохи зменшуємо вогонь та мішаємо поки не отримаємо гарний янтарний колір. Вимикаємо вогонь та відставляємо на 10-15 хвилин.

Рецепт приготування медовика з рідкого тіста
Рецепт приготування медовика з рідкого тіста

Тісто не має бути сильно гарячим, щоб яйця не звернулися. Додаємо яйця та відразу інтенсивно змішуємо вінчиком. Просіюємо борошно та додаємо до тіста. На пергаменті малюємо коло, основу для майбутнього тортика, виливаємо частину тіста та розрівнюємо по трафарету. На інший пергамент виливаємо залишок тіста. Розподіляємо рівномірно по деко. Відправляємо в духовку, попередньо розігріту на 170 градусів. Випікаємо приблизно 17 хвилин. Круглу основу для торта випікаємо приблизно 10 хвилин. Виймаємо корж, обрізаємо краї, які використаємо для посипки боків торта. Розрізаємо корж на квадратики 1.5 на 1.5 сантиметри.

Рецепт приготування медовика з рідкого тіста
Рецепт приготування медовика з рідкого тіста

До сметани додаємо цукор та ванілін. збиваємо до розчинення цукру, приблизно 5 хвилин. Збираємо торт. На тарілку ставимо бортик від роз’ємної форми, або роз’ємне кільце. Всередину встановлюємо ацетатну плівку, можна використати звичайний файл (просто обріжте його). Корж-основу викладаємо першим, зверху щедро промащуємо кремом. Беремо частину кубиків та хаотично розкидуємо по крему, зверху викладаємо ще одну частину крему. Так повторюємо ще 3 рази. Крем має бути верхнім шаром. Прибираємо до холодильника для стабілізації на 6-8 годин.

Рецепт приготування медовика з рідкого тіста
Рецепт приготування медовика з рідкого тіста

Після стабілізації готуємо мус. У сковорідку чи сотейник всипаємо цукор та воду. Вмикаємо вогонь на максимум. Як тільки по краях з’являться бульбашки зменшуємо вогонь до середнього. Не мішаємо карамель. Нагріваємо вершки в іншому сотейнику (вони мають бути гарячими, але не кипіти). Як тільки карамель стане приємного золотого кольору вимикаємо вогонь, вливаємо вершки та активно мішаємо. За хвилину вмикаємо вогонь, додаємо до маси масло, сіль та ванілін. Коли консистенція стане однорідною, вимикаємо вогонь. В гарячі вершки (або в воді) всипаємо швидкорозчинний желатин, помішуємо до розчинення. Вливаємо желатин у карамель та активно мішаємо до однорідності. Мус виливаємо на торт, рівномірно розподіляємо. Залишаємо на пів години, щоб застиг мус. Обережно знімаємо форму. Краї присипаємо крихтою від обрізаних країв коржа. Смачного.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.