Аромат заманить: готуємо дуже смачний та легкий пиріг з яблук на всі випадки життя – і крихти не залишиться

Подобаються десерти, які дуже прості та швидкі в приготуванні? Одним з таких вважають яблучний пиріг, який ідеально смакуватиме і в якості окремого пригощання, і до чаю.

Господині дуже люблять робити цей неймовірний десерт, адже для його приготування знадобиться декілька базових інгредієнтів, які ви, швидше за все, знайдете у своєму холодильнику.

Пиріг з яблуками має і свої корисні властивості, адже яблуко містить багато клітковини та води, що здатні швидко втамувати голод. Також українці обожнюють з цього фрукту робити фреш, особливо в літню пору. Пропонуємо ознайомитися з дуже простим рецептом пирога на швидку руку.

Як приготувати смачний пиріг
Смачний та легкий пиріг з яблук

Інгредієнти

  • Яйця – 3 шт.
  • Ванільний екстракт – 1 чайна ложка
  • Цукор – 150 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Йогурт – 100 г
  • Борошно – 240 г
  • Яблука – 4 шт.
  • Розпушувач – 10 г
  • Щіпка солі
  • Сік лимона

Приготування

У велику посудину вбиваємо яйця, до них додаємо цукор, ванільний екстракт, щіпку солі. Всі інгредієнти добре перемішуємо до однорідності. Для зручності скористайтеся кухонним вінчиком.

Після того, як вищезазначені інгредієнти перемішали, сюди ж відправляємо м’яке вершкове масло, потім додаємо йогурт, і знову все збиваємо вінчиком.

В окремій мисці з борошном додайте до нього розпушувач і ложкою все перемішайте. Потім просіюємо борошно з розпушувачем ситом до нашої однорідної консистенції. Знову повторюємо всю ту саму дію, а саме збиваємо кухонним вінчиком до утворення густого тіста.

Очищуємо яблука від шкірки, нарізаємо їх великими кубиками. До них вичавлюємо сік з лимона. Руками перемішуємо.

Нарізані яблука відправляємо до тіста і перемішуємо ложкою, а 2/3 яблук залиште, аби прикрасити верх пирога.

Приготуйте форму для запікання. Застеліть її пергаментом. Змастіть всередині вершковим маслом. Влийте все тісто з яблуками, щоб воно розподілилося рівномірно. За потреби розрівняйте його за допомогою столової ложки. Прикрашаємо верх пирога шматочками яблук, які залишилися.

Яблучний пиріг без тіста
Смачний та легкий пиріг з яблук

Запікаємо при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин. Для ще більшого смаку можна змастити верхівку пирога джемом, наприклад, абрикосовим. Всім смачного!

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.