Шоколадний брауні для затишних сімейних вечорів: максимально легкий рецепт, з яким впораються абсолютно всі

Брауні – це пиріг за американським рецептом. Існують варіанти як у вигляді кексу, так і торта. Подається у вигляді прямокутного шматочка. Має коричневий колір за рахунок гіркого шоколаду у складі.

Брауні з темним шоколадом – це популярний кондитерський виріб, що має густу текстуру та насичений шоколадний смак. Він складається з борошна, цукру, яєць, вершкового масла та темного шоколаду.

Історія брауні сягає корінням у США. Вважається, що ця страва вперше була приготовлена ​​на початку 20 століття. Про точне походження та творця брауні існує кілька версій, але найпоширеніша говорить, що перший рецепт брауні з’явився в кулінарній книзі британського кухаря Фанні Фармер.

Назва страви “брауні” походить від англійського слова “brown”, що означає “коричневий”. Ця назва відображає колір готового десерту.

Брауні з темним шоколадом має кілька корисних властивостей завдяки основним інгредієнтам – шоколаду та яйцям. Темний шоколад багатий на антиоксиданти, які допомагають захистити організм від вільних радикалів, а також містить поліфеноли, які можуть мати антидепресантну дію. Яйця є джерелом білка та вітамінів групи В.

Гідний, смачний та дуже ніжний пиріг для прекрасного чаювання з друзями! Спробуйте один раз приготувати брауні за цим рецептом і після нього вам не захочеться готувати інше!

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 4 шт
  • Шоколад темний – 200 г
  • Вершкове масло – 150 г
  • Цукор – 250 г
  • Борошно пшеничне I сорту – 100 г

Як приготувати смачний брауні

Для початку поламайте темний шоколад на дрібні шматочки, щоб він швидше розплавився. Додаємо до нього вершкове масло. Відправляємо в мікрохвильову піч, щоб все розплавилося. Топити можна і водяній бані.

Як приготувати смачний брауні

Поки масло з шоколадом плавиться, беремо яйця, розбиваємо, у них висипаємо цукор. Збиваємо вручну до легкого білого відтінку. Для пікантності додайте щіпку солі. Перемішуємо. Потім додамо 100 грам просіяного борошна. Розмішуємо до однорідної маси.

Шоколад розплавився, тісто без грудок. Тонким цівком вливаємо шоколад у тісто. Обережно розмішуємо до однорідного кольору.

Як приготувати смачний брауні

Форму готуємо: змащуємо олією, або застилаємо пергаментом. Виливаємо підготовлене тісто. Ставимо у духовку на 180 градусів. Ставимо на 15 хвилин, перевіряємо готовність сірником. Якщо не готово – ставимо ще на 5-7 хвилин, але процес постійно контролюємо.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.