Простий рецепт, який під силу кожному: розкажемо, як приготувати шоколадні кекси всього за 15 хвилин

Шоколадні кекси дуже популярний десерт. Й не дивно, адже вони дуже смачні та ароматні. Пропонуємо спробувати приготувати, цю чарівну страву та порадувати родину смаколиками.

Шоколадні кекси – це смачна і популярна випічка, яка завоювала серця багатьох любителів солодкого. Вони виникли у другій половині XIX століття, коли шоколад став більш доступним для широкого загалу. У цей період випічка набирала популярності та шоколадні кекси стали своєрідним експериментом для кулінарів.

Простий рецепт приготування шоколадних кексів
Простий рецепт приготування шоколадних кексів

Десерт отримав визнання в господарствах та кав’ярнях, а з часом став популярним для приготування вдома. З’явилася багато різноманітних рецептів, що варіюються від класичних до експериментальних з використанням різних інгредієнтів.

Ми пропонуємо спробувати простий та швидкий у приготуванні десерт, що обов’язково вийде та зачарує ніжним шоколадним смаком усіх, хто його скуштує. Рекомендуємо спробувати цей рецепт.

Інгредієнти

  • Борошно – 4 столові ложки
  • Какао – 3-4 столові ложки
  • Цукор – 3 столові ложки
  • Яйце – 1 штука
  • Молоко – 4-5 столові ложки
  • Соняшникова олія 3 – столові ложки

Рецепт приготування

В миску додаємо борошно, цукор та какао. Гарно змішуємо сухі інгредієнти ложкою, або віником, щоб не залишилося грудочок какао. Потім додаємо рослинну олію без запаху, яйце та молоко. Гарно перемішуємо до однорідної консистенції. Якщо маса загуста, додаємо ще декілька ложок молока. До тіста можна додати родзинки, кокосову стружку, або цукати.

Простий рецепт приготування шоколадних кексів
Простий рецепт приготування шоколадних кексів

Розподіляємо суміш по формочках. Випікаємо у заздалегідь розігрітій духовці при температурі 200 градусів, приблизно 15 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку. Дістаємо кекси, перевіряємо готовність дерев’яною шпажкою, або зубочисткою, вона має виходити суха та без залишків тіста. Прикрасити страву можна цукровою пудрою, або шоколадним соусом. Смачного.

Простий рецепт приготування шоколадних кексів
Простий рецепт приготування шоколадних кексів

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.