Рецепт ніжних заварних тістечок з кремом, які готуються набагато простіше за еклери: неможливо відірватися

Заварні тістечка — це не просто неймовірний на смак окремий десерт, але і прекрасна основа для приготування легких тортів. Спробуйте, і не пошкодуєте.

Заварені всіма улюблені тістечка за цим рецептом виходять дуже ніжні та смачні. Такий десерт чудово доповнить сімейне чаювання. Крем для таких тістечок чудово підійде будь-який, який Вам більше подобається, наприклад зі згущеним молоком

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 4 шт
  • Вода – 200 мл
  • Вершкове масло – 100 г
  • Борошно пшеничне – 150 г
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Як приготувати смачні тістечка

Насамперед робимо тісто. Заварне тісто потрібно робити на плиті. Вливаємо одну склянку (200 мл) води, додаємо 0.5 чайної ложки солі, додаємо 100 грам вершкового масла, і все це розтоплюємо, періодично помішуємо, поки олія повністю не розчиниться.

Як приготувати смачне заварне тісто

Коли масло повністю розтануло, додаємо 150 грам борошна, відразу ж необхідно все добре вимішати. Можна це робити дерев’яною лопаткою, необхідно безперервно робити це до стану, коли тісто стане однорідним і еластичним. Вогонь має бути невеликим, щоб тісто не підгоряло, на це йде близько 5-7 хвилин.

Неймовірні тістечка для всієї сім’ї

Не чекаючи, поки тісто охолоне, переносимо його в інший посуд. Вбиваємо одне яйце і добре вимішуємо, таким чином вводимо 4 яйця середнього розміру по черзі, щоб не переборщити, це потрібно робити швидко, щоб яйця не згорнулися. Тісто має вийти в’язким, не густим.

Формувати тістечка можна за допомогою кулінарного мішка або шприца. Формуємо невеликі віночки з отвором усередині. Укладаємо тісто у два рівні. Коли сформували всі тістечка, відправляємо їх у духовку на 20 хвилин на 220 градусів. Після цього знижуємо температуру до 190 градусів та даємо ще випікатися 20 хвилин.

Після того як випеклися тістечка, їм необхідно охолонути, тістечка повинні вийти повітряними і добре піднятися. Далі необхідно кожен віночок розрізати навпіл, розрізаються тістечка легко. Тісто не кришиться і не ламається, таким чином готуємо всі тістечка.

Далі їх необхідно заповнити кремом, крем можна зробити заварним на основі згущеного молока. Заповнюємо тістечка кремом за допомогою, використовуючи кондитерський пістолет.

Прикрашаємо тістечка цукровою пудрою, в центр кладемо листок м’яти та ягідку лохини.

Схожі статті

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.