З приємною кислинкою та насиченим ароматом: цей ніжний лимонний пиріг розберуть ще з противня

Історія лимонного пирога настільки давня, що дізнатися, хто придумав зробити лимонну начинку та запекти її в тісті, вже неможливо. Але ці ласощі актуальні й донині.

Навіть для тих, хто дотримується посту, є рецепт пісного лимонного пирога, який підкорить будь-кого з першого шматочка. Користь у ньому не менша, ніж у звичайному десерті: лимон — найпотужніший протизапальний продукт, що стоїть на варті імунітету.

Не бійтеся пробувати готувати цей культовий десерт, адже як тільки ви покладете його на стіл, більше ніколи не відмовитеся від даного рецепту.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне – 390 г
  • Вода – 300 мл
  • Цукор – 14 ст.
  • Лимон – 3 шт
  • Картопляний крохмаль – 2 ст.
  • Мускатний горіх – 1 г
  • Сіль – 1 ч. л.

Як приготувати смачний лимонний пиріг

Поставте холодну воду в морозильну камеру на 15 хвилин. Лимони вимийте, замочіть у окропі на 1 хвилину. Наріжте на невеликі частини цитрусові, видаліть всі кісточки. Приготуйте блендер. Змастіть форму для пирога олією, розігрійте духовку до 180 градусів.

Ніжний яблучний пиріг із пісочним тістом
Ніжний лимонний пиріг

Приготуйте тісто. Збийте занурювальним блендером воду з олією, додайте сіль та цукор. Додайте поступово борошно і замісіть м’яке тісто. Розріжте тісто на дві частини у пропорції 1/3, кожну покладіть у пакет. Маленьку частину приберіть в морозилку, що залишилася – в холодильник на 1:00.

Готуємо дуже смачний та легкий пиріг з яблук на всі випадки життя
Готуємо дуже смачний та легкий пиріг з лимонів на всі випадки життя

Випікайте пиріг. Шматочки лимонів з’єднайте з цукром та мускатним горіхом. Перебийте все блендером до дрібних частинок. Всипте крохмаль і розмішайте. Розподіліть у формі для випікання частину тіста з холодильника. Зробіть бортики висотою 2-2,5 см.

Покладіть лимонну начинку, розрівняйте. Дістаньте заморожене тісто, натріть його на великій тертці поверх лимонної начинки рівним шаром. Поставте пиріг у розігріту духовку випікатися на півгодини. Бортики тіста і крихта повинні трохи підрум’янитися. Готовий пиріг дістаньте із духовки, дайте охолонути і вийміть із форми.

Розріжте пиріг на кілька частин, подавайте в теплому чи холодному вигляді.

Також приєднуйтеся до нашого каналу та ознайомтеся з новим рецептом сирного супу:

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.