Можна їсти кілограмами! Тістечко “Ніженка” на сметані: смак як з дитинства і бюджетно. Спробуйте

Тістечка можуть стати не просто приємним доповненням до смачної вечері, а річчю, яка підніме настрій вам та вашій родині у найхолодніші вечори.

Приготування тістечок вимагає доволі багато часу та сил, а тому здебільшого ми купляємо їх в магазині чи в кондитерській. Тим паче, що набагато легше довіритися професіоналу, який знає свою справу і точно потішить нас результатом.

Втім, немає нічого приємнішого, ніж нагодувати свою сім’ю смаколиками, які ви приготували власними руками, тим паче, що ви абсолютно впевнені в інгредієнтах, які використовували, а також можете регулювати усі характеристики тістечка, таким чином повністю задовільнивши чужі потреби.

Інгредієнти

  • 5 великих яєць для тіста
  • 1 скл. цукру
  • 1,5 скл. борошна (змішати з 1/2 ч. л соди і 1/4 ч. л. лимонної кислоти
  • ванільний цукор
  • 1,5 склянки теплої води
  • 1 – 3 ст. ложки цукру для сиропу
  • 200 г сметани
  • загусник
  • цукрова пудра

Як приготувати смачні тістечка

Для початку необхідно збити яйця з цукром. Робимо це впродовж 10 хвилин, поки не отримаємо густу хорошу масу. Після цього вносимо розпушувач та борошно. Даємо тісто трохи настоятися, викладаємо його на деко та випікаємо протягом 15 хвилин при температурі 200.

Як приготувати смачні тістечка на сметані

З бісквітного пласта вирізати тонким стаканчиком діаметром 4-5 см круглі заготовки.

Як приготувати смачні тістечка на сметані

Тепер найголовніше в цьому рецепті – промочування. Наливаємо в тарілку трохи сиропу і прямо як губку насичуємо бісквітну заготівлю з двох боків.

Охолоджену сметану збиваємо з загусником та цукровою пудрою. Ставимо на декілька годин в холодильник, щоб маса була густою. Тепер склеїмо наші заготовки попарно. Обмазати кремом боки всіх бісквітів. Обваляти в крихті (для цього залишки бісквітного пласта підсушити в духовці та подрібнити).

Як приготувати смачні тістечка на сметані

Отримані тістечка можна поставити на деякий час в холодильник. У цьому випадку вони стануть ще більш міцними та цільними, а тому їх буде простіше їсти. І звичайно, сметана прекрасно смакує, коли є охолодженою.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.