Родина буде у захваті: 3 інгредієнти і нуль калорій! Десерт без цукру, який тане в роті і береже фігуру

Якщо ви любите каву, цей смачний ніжний десерт вам неодмінно сподобається. Особливо буде доречним тим, хто стежить за фігурою, адже у цьому десерті немає ні грама цукру та нуль калорій.

Багато дієтологів радять не відмовлятися від задоволення і періодично балувати себе якимось десертом. Хочемо запропонувати унікальну і дуже смачну страву, що нагадує чи то желе, чи то суфле. Особливо вражає, що в ньому немає ні грама цукру та жодної калорії. Баланс смаку дотриманий ідеально, виглядає апетитно, але смак, просто пальчики оближеш. Цей десерт здатний розтопити навіть найдосвідченіше в кулінарному питанні серце.

Як приготувати цей смачний десерт, дізнаєтесь прямо зараз.

Рецепт

Спочатку необхідно зварити свіжомелену каву. Можете зробити це будь-яким зручним і звичним для вас способом – у турці або в кавоварці-гейзері. У турку насипаємо 3 чайні ложки кави. Заливаємо його склянкою чистої холодної води. Потім нагріваємо його на плиті, але не доводимо до кипіння. Як тільки утворюється “кавова шапка”, одразу знімаємо з вогню. Дати кави настоятися хоч би 10 хвилин.

Смачний десерт без цукру, який береже фігуру
Смачний десерт без цукру, який береже фігуру

У цей час приготуємо “загусник”. В окрему миску висипаємо 7 г агар-агару. Заливаємо 80 мл чистої води кімнатної температури. Перемішуємо.

У сотейник наливаємо 400 мл будь-якого молока на вашу думку. Виливаємо туди ж каву. Краще це зробити через сито, щоб крупинки меленої кави не потрапили до десерту. Виливаємо агар-агар.

Смачний десерт без цукру, який береже фігуру
Смачний десерт без цукру, який береже фігуру

Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Важливо! Якщо масу закип’ятити, то агар-агар втратить свої властивості. Знімаємо з вогню. Потім додаємо підсолоджувач. Це може бути стевія.

Беремо будь-які силіконові форми середнього розміру. Форма може бути будь-яка на вашу думку. Акуратно виливаємо готову масу.

Смачний десерт без цукру, який береже фігуру
Смачний десерт без цукру, який береже фігуру

Забираємо в холодильник мінімум на 2 години. Також можна залити масу у звичайні піали чи склянки.

Схожі статті

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.