Десерт без цукру за 5 хвилин: готую кожен день вже цілий рік. Відмовилась від цукру і талія за це подякувала

Для тих, хто уважно слідкує за своєю фігурою — смачні десерти знаходяться у сфері недоступного задоволення. Але цю проблему легко вирішити, якщо позбавитися цукру.

Часом так хочеться з’їсти чогось солоденького та ніжного, навіть коли ми знаходимося на дієті. Тонка фігура та здоров’я так само важливі, як і ментальний стан, який також залежить від того, як ми харчуємося. І часом солодке може нам допомогти впоратися зі стресом та підняти настрій під кінець дня.

І хоча солодке вважається табу при дієтах або захворюваннях, є доволі легкий спосіб обійти ці правила. Достатньо просто замінити цукор іншими інгредієнтами. У нашому випадку ми пропонуємо зробити це медом. В ньому немає сахарози, він складається з фруктози.

Але якщо важлива кожна калорія, то краще взяти цукразит. Він не підвищить харчової цінності і дасть можливість насолодитися солодким смаком, ніжною текстурою і при цьому не набрати зайву вагу.

Інгредієнти

  • 300 г сиру
  • 200 г сметани
  • мед
  • 20 г желатину
  • 120 г води
  • ваніль за бажанням
  • курага
  • родзинки
  • чорнослив
  • фініки
  • вишні

Як приготувати смачний десерт

Рецепт желейного торта з фруктами і печивом: десерт до чаю та кави, що вражає
Рецепт смачного десерту без калорій

У вас мають бути підготовлені сухофрукти. Вони вимиті, обсушені та подрібнені. Заливаємо желатин холодною водою та чекаємо, поки він розбух. Після цього нагріваємо його в мікрохвильовці.

У посуд додаємо сир, сметану і ваніль. За бажанням вносимо мед чи розбавлений цукразит. Суміш перемішуємо блендером до однорідної консистенції, або, у випадку відсутності блендера, перетираємо через сито.

Вносимо желатин. Усе перемішуємо до однорідності. Потім вносимо сухофрукти. Для цього десерту можна використовувати абсолютно будь-які форми, навіть малесенькі. Ми використовуємо скляну форму для кексу, переливаємо сиркову масу і ставимо у холодильник для застигання протягом принаймні 2 годин. Якщо в холодильнику є сторонні запахи, рекомендується закрити десерт харчовою плівкою.

Сирний десерт
Сирний десерт

Подавати обовʼязково у холодному вигляді і не залишати в теплому місці. Даний десерт за бажанням можна полити шоколадом. Тоді це буде повноцінний сирок.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.