Діти будуть у захваті: рецепт пишних японських оладок з начинкою. Виходять смачніші за тістечка

Приготувати японські млинці дуже легко та просто. Такі млинці готуються швидко, виходять дуже пишні та смачні. Це відмінний рецепт для поживного сніданку.

Японські оладки мають свою назву, вони називаються дораякі, що у перекладі означає “гонг”. За легендою, перші млинці готувалися на вогнищі, що залишив після себе самурай. Спочатку десерт складався з одного млинця, змазаного пастою анко. Пізніше, страва змінилася й зараз, це два млинці, що склеєні між собою.

Характерною рисою дораякі є дуже пишне тісто, що майже нагадує бісквіт. Млинці виходять досить товстими та пухкими. Вони значно відрізняються від звичних нам оладок, не лише своїм зовнішнім виглядом, а й складовими та процесом приготування. Тому, пропонуємо познайомитися з цією стравою ближче та приготувати дораякі на власній кухні.

Інгредієнти

  • Яйце – 2 штуки;
  • Сіль – щіпка;
  • Цукор – 40 грамів;
  • Мед – 1 столова ложка;
  • Борошно – 90 грамів;
  • Розпушувач – 1 чайна ложка;
  • Вода – 1-2 столові ложки;
  • Шоколадно-горіхова паста – для начинки.

Інструкції з приготування

В глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор та мед. Ретельно все перемішуємо вінчиком. Додаємо просіяне разом з розпушувачем борошно. Перемішуємо. Додаємо воду, щоб зробити тісто більш ріденьким. Залиште його постояти на 5 хвилин.

Рецепт приготування японських оладок з начинкою/Фото Аліни Foodee
Рецепт приготування японських оладок з начинкою/Фото Аліни Foodee

Розігріваємо пательню. Викладаємо млинець, використовуючи 1-2 столові лодки тіста. Накриваємо кришкою та смажимо на середньому вогні, поки зверху не з’являться пухирці повітря. Потім перевертаємо млинець та обсмажуємо ще 10-15 секунд. Знімаємо млинець.

Рецепт приготування японських оладок з начинкою/Фото Аліни Foodee
Рецепт приготування японських оладок з начинкою/Фото Аліни Foodee

Начинку викладаємо на світлу сторону накриваємо другим млинцем та закріплюємо краї. Має вийти рум’яне “тістечко” з начинкою всередині. Смачного!

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.