Виглядає гарно, готується просто, а смакує на 10 з 10: рецепт лінивих вареників з маком у вишневому соусі

Смачний сніданок для дітей та дорослих. Цікава варіація на звичні ліниві вареники. Особливо ця страва сподобається любителям страв з кисломолочного сиру.

Інгредієнти

Для вареників:

  • 500 грамів жирного кисломолочного сиру;
  • 1 яйце;
  • 2 столові ложки борошна;
  • 2 столові ложки манки;
  • 10 грамів маку;
  • 10 грамів ванільного цукру;
  • 2-3 столові ложки цукру.

Для вишневого соусу:

  • 300 грамів мороженої вишні;
  • 3 чайної ложки крохмалю;
  • 3 столові ложки цукру;
  • 50 мілілітрів води.

Інструкції з приготування

Кисломолочний сир поєднуємо з цукром, маком, ванільним цукром та яйцем. Додаємо дрібку солі. Гарно перемішуємо суміш. Додаємо борошно з манкою та ще раз гарно перемішуємо. Суміш відставляємо настоятися на 15 хвилин, щоб манка набухла, а борошно виділило клейковину. Сир варто обрати сухий, якщо ваш занадто вологий, то відіжміть його на ситі.

Рецепт лінивих вареників з маком у вишневому соусі
Рецепт лінивих вареників з маком у вишневому соусі

Ставимо каструлю з водою на вогонь. Додаємо трохи солі та ложку рослинної олії, щоб вареники не злиплися при варці. Притрушуємо борошном робочу поверхню та формуємо невеличкі кульки з сирної маси. Варимо кульки у киплячій воді. Коли вони почнуть спливати, зменшуємо вогонь та варимо ще 2-3 хвилини. Витягаємо їх на тарілку зі шматочком масла.

Рецепт лінивих вареників з маком у вишневому соусі
Рецепт лінивих вареників з маком у вишневому соусі

Вишню викладаємо у сотейник, вмикаємо вогонь та розморожуємо. Коли вона розморозиться, додаємо цукор та крохмаль, вливаємо воду. Ретельно розмішуємо та помішуючи доводимо вишню до кипіння.Знімаємо її з вогню. Дайте соусу трохи охолонути.

Рецепт лінивих вареників з маком у вишневому соусі
Рецепт лінивих вареників з маком у вишневому соусі

При подачі додаємо до вареників-кульок вишневий соус. Також, можна додати сметанки, як доповнення, це анітрохи не зіпсує страву, а тільки додасть автентичного українського смаку. Прикрашаємо страву свіжою м’ятою. Смачного!

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.