Легендарна класика, перевірена роками. Детальний рецепт знаменитого тортика “Прага”, який підкорив весь світ

Празький торт — це легендарна класика, яку важко переплюнути. Але можна позмагатися у приготуванні саме цього десерту, і дійсно здивувати гостей вишуканим смаком.

Празький торт — це неймовірно ніжний та ситний десерт, який десятиліттями користується просто величезною популярністю у всіх шарів населення. Його купляють в кондитерських, беруть в магазинах, і замовляють в люксових ресторанах. Його готують по-різному, але рідко коли виходить не смачно. У цьому питанні можна покластися на безліч рецептів, але все ж таки ми розповімо вам, як зробити його найкращим чином.

У цій технології використовується згущене молоко, сметана, і доволі багато вершкових продуктів. Але це неймовірне поєднання з шоколадом, яке гарантує велике задоволення, яке ви отримаєте під час чаювання зі своїми знайомими та друзями.

Не бійтеся братися за цей торт, адже він виходить ще смачнішем, коли до нього підходиш не з острахом або тривогою, а з любов’ю та бажанням смачно нагодувати всю сім’ю.

Інгредієнти

  • яйце – 3 шт.;
  • цукор – 1 ст.;
  • згущене молоко – 200 г;
  • сметана – 1 ст.;
  • сода, гашена оцтом – 1,5 ч. л.;
  • мелений мускатний горіх – 0,5 ч. л.;
  • какао – 2 ст. л.;
  • борошно – 2 ст.;
  • вершкове масло – 300 г;
  • згущене молоко – 200 г;
  • какао – 2 ст. л.;
  • вода – 3 ст. л.;
  • какао – 2 ст. л.;
  • вершкове масло – 50 г.

Рецепт приготування смачного торта

Яйця розітріть із цукром, поступово додаючи згущене молоко, сметану, соду, какао та борошно. Тісто залийте у форму. Випікайте близько 30 хвилин при середній температурі в духовці.

Новий рецепт знаменитого торта "Прага"
Новий рецепт знаменитого торта “Прага”

Готовність можна перевірити зубочисткою. Приготуйте крем. Для цього збийте розм’якшене масло зі згущеним молоком і какао.

Новий рецепт знаменитого торта "Прага"
Новий рецепт знаменитого торта “Прага”

Розріжте корж, що вийшов, на два-три шари і змастіть кремом. Зверху торт залийте глазур’ю: закип’ятіть какао, цукор, воду.

Новий рецепт знаменитого торта Прага
Новий рецепт знаменитого торта Прага

Коли трохи увариться, зніміть суміш з вогню і додайте масло до повного розчинення. Полити цією глазур’ю торт та поставте у холодильник на ніч. Подавати в охолодженому вигляді.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.