“На балькон!”: Ярославський поділився рецептом ідеального тіста на вареники — смачно, як у бабусі вдома

Відомий кулінар і суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський чудово розуміється на високій кухні. Але також він пам'ятає про власне дитинство і смачні домашні рецепти, якими ділиться з шанувальниками.

Володимира Ярославського обожнюють і глядачі, і учасники “МастерШеф”. Кулінар відрізняється суворістю в оцінках, але завжди справедливий. Володимира поважають за його неймовірні знання, які він ніколи не припиняє вдосконалювати.

Розуміння надскладних технік приготування і сучасних трендів, безмежна харизма та приємний голос дозволили Ярославському стати важливою частиною столичного ресторанного бізнесу. Неможливо уявити без участі маестро і випуски “МастерШеф”, де Володимир є незамінним суддею аж з 2019 року.

До речі, по тривалості суддівства Ярославський поступається лише легендарному обличчю шоу — Ектору Хіменесу-Браво. Завдяки Володимиру багато учасників “МастерШеф” змогли значно спрогресувати в кулінарії. І мова не лише про влучну критику, а і про можливість працювати на професійній кухні разом з самим майстром.

Та попри обширні знання високої кухні та багату практику в Європі, Ярославський не забуває про популяризацію української культурної спадщини. Шеф поділився своїм рецептом тіста на вареники — страву, яку обожнюють мільйони українців.

Володимир Ярославський розповів, як замісити тісто на вареники
Володимир Ярославський розповів, як замісити тісто на вареники

Для приготування вам знадобиться:

  • 250 мл жирного кефіру;
  • 350-370 г борошна;
  • дрібка солі;
  • 1/2 яйця;
  • 6 г соди.

Всі інгредієнти необхідно з’єднати в мисці, після чого гарно замісити тісто. Важливо слідкувати, щоб воно було якомога ніжнішим, аби вареники вдалися смачнішими. Перед ліпкою варто дати тісту настоятися протягом пів години. Начинку можна вибирати на свій смак, а готувати краще на пару (хоча можна і звичайним методом у воді).

“Моя українська бабуся завжди робила вареники на пару саме за таким рецептом, за жирним кефіром. А ще краще — на кислому молоці”, — діляться враженнями про рецепт підписники

Володимир Ярославський розповів, як замісити тісто на вареники
Володимир Ярославський розповів, як замісити тісто на вареники

Страву з солоною начинкою подавати на стіл страву краще зі шкварками та зеленою цибулею, з солодкою — з джемом чи без добавок.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.