Ви робили це неправильно: як приготувати ідеальне тісто для вареників — простий і швидкий рецепт

Для того, щоб приготувати смачне тісто на вареники, які перевершать усі ваші очікування, достатньо лише знаьи деякі нюанси його приготування.

Приготувати вареники з вишневою начинкою нескладно, якщо знати кілька хитрощів. Страва вийде не тільки смачною, але і красивою – як в ресторані.

Звісно, для того, щоб у вас вийшли бездоганні вареники необхідні не тільки якісні інгредієнти та невелика кількість вашого вільного часу, але і величезне бажання потішити свою родину смачною стравою. А найголовніше пам’ятати, що навіть найдосвідченіші домогосподарки допускають помилки, якщо щось не виходить, в цьому немає нічого страшного.

Інгредієнти

  • пшеничне борошна вищого сорту — 600 грамів
  • 2 столові ложки рафінованої олії
  • крохмаль — 50 грамів
  • сіль кухонна
  • холодна вода — 200 мілілітрів

Для начинки потрібно

  • 1,5 кілограма вишні без кісточок
  • 350 грам цукру
  • ванілін на кінчику ножа
  • мелена кориця.

Секрет приготування тісто на вареники

Щоб тісто краще розкочувалося і було еластичним, в нього потрібно додати рослинну олію.

Також перед замішуванням тіста борошно краще просіяти, щоб воно наситилося киснем. Не змішуйте ягоди з цукром – так вареники точно лопнуть.

Універсальне тісто для пельмень і вареників
Універсальне тісто для пельменів і вареників

Для початку необхідно просіяти борошно і крохмаль, додати сіль, цукор і влити воду і масло. Замісити тісто. Вимішувати його 10 хвилин, поки воно не перетвориться в еластичну кулю. Накрити плівкою або вологим рушником і залишити на 30 хвилин при кімнатній температурі.

На робочій поверхні, присипаній борошном, розкачайте тісто в тонкий пласт, виріжте його у формі кола. На середину кожного кружечка покладіть вишню і посипте її цукром, защипніть краї, зліпіть вареник.

Тісто для пончиків на кефірі
Як приготувати ідеальне тісто для вареників

Вареники відварити в окропі 4-5 хвилин, вийняти шумівкою, викласти на блюдо. При подачі вареники посипати корицею.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.

Спробуєте вперше і більше не будете готувати по-іншому: тушкована капуста від шефа. З такою хоч на МастерШеф

Пропонуємо вам відкрити для себе рецепт нереально смачної тушкованої капусти, яку з легкістю приготує кожна господиня. Таку смакоту вся родина неодмінно проситиме готувати щодня.