Тонкі та хрусткі: секрет приготування смачних картопляних дерунів, які виходять ніжними і “не забитими”

Смачні деруни можуть бути настільки сильними та повноцінними, як страва, що на сніданок більше нічого не захочеться. Однак для такого ефекту важливо приготувати їх правильно.

Смачні деруни — візитівка будь-якої домогосподині. Здавалося б звичайні картопляні оладки не обіцяють нічого особливого, але приготувавши їх правильно, ви отримаєте неймовірний результат, який затьмарить будь-який інший сніданок. А головне, що вони не вимагають багато зусиль та часу для приготування. Як правильно зробити тісто на деруни, ми вам розповімо.

Інгредієнти

  • Картопля — 0, 5 кілограмів
  • Курячі яйця — 1 штука
  • Борошно — 60 грамів
  • Сметана — 60 мілілітрів
  • Сіль за смаком
  • Перець за смаком
  • Цибуля ріпчаста — 100 грамів

Секрет приготування смачних дерунів

Для того, щоб отримати смачні деруни перш за все необхідно обрати правильну картоплю. Купуйте ту, яка швидко розварюється і має жовтуватий відтінок. Звісно, чим молодша картопля, тим ніжнішою вона буде.

Картоплю необхідно помити та почистити. Після цього натираємо її на тертушці.

Секрет приготування смачних дерунів

Тим часом цибулю чистимо і подрібнюємо її в блендері до консистенції пюре.

Як готувати тісто на драникиЯк

Додаємо масу з цибулі до картоплі, розбиваємо туди ж яйце, додаємо сіль та перець, борошно, а також сметану. Усе ретельно перемішуємо. Маса повинна вийти в міру рідкою.

Як готувати деруни

Після усіх кроків, розігріваємо пательню і викладаємо наші майбутні деруни на її поверхню. Смажимо на повільному вогні, щоб вони не підгоріли. Якщо у вас пательня з антипригарним покриттям, можна обійтися мінімальною кількістю рослинної олії. Тоді деруни вийдуть зовсім не жирними, і імовірніше за все, більше сподобаються дітям.

Готові картопляні оладки викладаємо на тарілку і подаємо їх зі сметаною, адже саме з нею вони смакують найкраще.

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.