Неймовірно ніжний сир з кефіру в домашніх умовах: ви будете в захваті, наскільки це смачно та доступно

Вершковий сир може бути не тільки не по кишені, але й вельми специфічним за смаком продуктом, адже магазинні товари мають дещо інший склад. Тоді на допомогу приходить рецепт приготування домашнього сиру.

Вершковий сир — це той продукт, який може вживатися у різних стравах і як прекрасний бонус до бутербродів. Його активно використовують у десертах, у перших та других стравах, а інколи насолоджуються ним під час перекусу. Але вся проблема полягає в тому, що, по-перше, не завжди можна придбати дійсно смачний вершковий сир, а по-друге, далеко не всім він може бути по кишені.

Однак, завжди можна приготувати власний домашній сир, якщо під рукою є пляшка кефіру.

Інгредієнти

  • Молоко жирне або домашній кефір — 2 літри

Неймовірно ніжний сир з кефіру в домашніх умовах

Якщо у вас під рукою немає кефіру, його завжди можна зробити. Для цього достатньо лише поставити молоко у тепле місце і дочекатися його скисання. Після цього молоко необхідно паралити у банку, а також взяти каструлю, бажано з високими бортами. Попередньо у неї треба постелити марлю, щоб при нагріванні банка не тріснула.

Неймовірно ніжний сир з кефіру в домашніх умовах

Банку ставимо в каструлю, а ємність каструлі заливаємо водою. Варимо на середньому вогні. Варити необхідно до тих пір, поки в банці не стане утворюватися сироватка. Це займатиме приблизно 25−30 хвилин.

Неймовірно ніжний сир з кефіру в домашніх умовах

Перш ніж витягнути з води банку, дайте їй повністю охолонути. Потім вилийте вміст з банки у марлю. Зв’яжіть її кінці, покладіть масу в друшляк і притисніть тарілкою з невеликим гнітом. Залиште сир на 3−4 години, потім приберіть його в холодильник.

Після того, як ваш сир приготується і охолоне, його можна вживати. Не забувайте про те, що його жирність та калорійність залежить лише від того, який матеріал ви використовували для приготування вашого продукту.

Схожі статті

Олена Мозгова розповіла, що можна зробити із залишків фаршу від перців: соковите і смачне, зверху хрустке

Продюсерка Олена Мозгова поділилася цікавою ідеєю застосування невеликої жменьки фаршу, яка залишилася після приготування фаршированого перцю.

Його куштували Пономарьов та Аксельрод: Мозгова розповіла та показала, яке м’ясо найкраще брати для шашликів

Олена Мозгова знає величезну кількість смачних рецептів та із задоволенням ділиться ними у своїх соціальних мережах. Сьогодні веганів попросимо відійти, бо ж зірка розповість, як готувати м'ясо!

Ектор Хіменес-Браво робить його самостійно: 4 найсмачніших домашніх майонези для салатів та інших страв

Вони дуже калорійні, дехто вважає їх шкідливими, але обійтися без майонезів не може майже ніхто. Навіть Ектор Хіменес-Браво! Але замість магазинних варіантів суддя "МастерШеф" обирає домашні рецепти.

Щось схоже на болоньєзе, але набагато простіше: Мозгова поділилася рецептом з баклажанів – всього потроху

Олена Мозгова, яка чудово готує та знає багато оригінальних рецептів, розповіла, як зробити баклажани, які нагадують італійську страву болоньєзе, але набагато простіше.

Краще солоного сала та будь-якої ковбаси: домашній сальтисон зі свинячої рульки та курячої грудки у пляшці

Ви більше ніколи не будете купувати сальтисон на ринку, коли дізнаєтеся цей простий домашній рецепт. Готується дуже легко та просто. Замінить сало та будь-яку дорогу ковбасу.

“На балькон!”: Ярославський поділився рецептом ідеального тіста на вареники — смачно, як у бабусі вдома

Відомий кулінар і суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський чудово розуміється на високій кухні. Але також він пам'ятає про власне дитинство і смачні домашні рецепти, якими ділиться з шанувальниками.