Рецепт приготування апетитної та соковитої полядвиці: шматочки м’яса, які просто тануть в роті

Приємно, коли вся родина може зібратися за святковим столом чи просто в колі рідних й насолодитися смаком цікавих страв? Якщо так – зберігайте рецепт смачної полядвиці, яка не залишить вас байдужими.

Перед тим, як почати готувати, розберімось, що ж таке полядвиця та звідки вона походить. Полядвиця – західноукраїнська страва з філе свинини чи яловичини. Також поширена в Польщі та Білорусі. Від самої назви, можна зрозуміти, що це особлива частина тварини, яку вирізають, щоб не пошкодити дорогоцінні м’язи шинки.

В сучасній термінології, зараз, заведено вважати – що це в’ялене філе вирізка чи філе ковбаса. Якщо вам здається, що приготування вдома цієї страви є важким – ми розвіємо ваші страхи.

 

Отож, нам знадобиться така продукція: свиняча вирізка 500 г, спеції за вашими побажаннями та смаками(найкраще підходять спеціальні для м’яса), сіль, перець та для обсмажування – вершкове масло.

Спосіб приготування:

  1. Помити та очистити м’ясо від всього зайвого та білої плівки.
  2. Візьміть спеції, сіль, перець та гарненько замаринуйте вирізку;
  3. Далі, процес смаження. Нагрійте сковорідку, розтопіть масло та обсмажуйте м’ясо, на великому вогні з обох сторін, періодично перевертаючи, до гарного золотистого вигляду.
  4. Після цього, залишився останній етап – запікання: смажене м’ясо необхідно посипати паприкою, коріандром та різними прянощами, на ваш смак. Защепіть краї фольги таким чином, щоб сік зі страви не виливався. Запікати м’ясо необхідно протягом 50 хв. – 1 год. При 200 С.
Запечена полядвиця
Запечена полядвиця

Радимо, готову страву поєднувати ще й з гарнірами. До прикладу, з картоплею, кашею або запеченими овочами.

Схожі статті

Такої подачі ваші гості ще не бачили: вражаючий салат-кружальця з 7 простих інгредієнтів. Здивуйте всіх

Відкрийте для себе вражаючу новинку! Цей яскравий салат на святковий стіл зацікавить усіх гостей без виключення. Попри свою незвичну подачу, такий салат готується зі всім доступних інгредієнтів.

Дивовижна закуска з курячої печінки, щоб здивувати своїх гостей такою смакотою: рецепт, який всім по кишені

Ніжна закуска з курячої печінки за цим рецептом виходить просто ідеальною. Сирно-печінковий рулетик стане родзинкою вашого святкового столу, а гості проситимуть добавку.

Тоненькі млинці з картопляного тіста та соковитою начинкою: секрет приготування смакоти на Масляну

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування млинців з картопляного тіста та ніжною начинкою із яєць та зеленої цибулі. Це ідеальна страва на Масляну, що сподобається всій родині.

Коли у житті не вистачає яскравих фарб приготуйте “Веселку”: рецепт простого салату зі спаржевою квасолею

Дуже гарний салат, що парадує вас та ваших близьких яскравими барвами. А на смак, він ще кращий, ніж на вигляд. Обов'язково спробуйте його приготувати.

Зметуть за 5 хвилин, ані крихти не залишиться: рецепт ніжного торта “Молочна дівчинка” з елементарних коржів

Пропонуємо до вашої уваги рецепт ніжного та неймовірно смачного десерту. Торт "Молочна дівчинка" стане найкращим завершенням будь-якого свята. Усі гості неодмінно будуть в захваті.

Усіма улюблений салат “Аристократ” вже готується дивувати ваших гостей: неймовірна страва з простим складом

Спробуйте приготувати цей святковий салат вперше і ви неодмінно будете вражені результатом. Без ефектного салату "Аристократ" не обійдеться жоден святковий стіл.