Рецепт приготування апетитної та соковитої полядвиці: шматочки м’яса, які просто тануть в роті

Приємно, коли вся родина може зібратися за святковим столом чи просто в колі рідних й насолодитися смаком цікавих страв? Якщо так – зберігайте рецепт смачної полядвиці, яка не залишить вас байдужими.

Перед тим, як почати готувати, розберімось, що ж таке полядвиця та звідки вона походить. Полядвиця – західноукраїнська страва з філе свинини чи яловичини. Також поширена в Польщі та Білорусі. Від самої назви, можна зрозуміти, що це особлива частина тварини, яку вирізають, щоб не пошкодити дорогоцінні м’язи шинки.

В сучасній термінології, зараз, заведено вважати – що це в’ялене філе вирізка чи філе ковбаса. Якщо вам здається, що приготування вдома цієї страви є важким – ми розвіємо ваші страхи.

 

Отож, нам знадобиться така продукція: свиняча вирізка 500 г, спеції за вашими побажаннями та смаками(найкраще підходять спеціальні для м’яса), сіль, перець та для обсмажування – вершкове масло.

Спосіб приготування:

  1. Помити та очистити м’ясо від всього зайвого та білої плівки.
  2. Візьміть спеції, сіль, перець та гарненько замаринуйте вирізку;
  3. Далі, процес смаження. Нагрійте сковорідку, розтопіть масло та обсмажуйте м’ясо, на великому вогні з обох сторін, періодично перевертаючи, до гарного золотистого вигляду.
  4. Після цього, залишився останній етап – запікання: смажене м’ясо необхідно посипати паприкою, коріандром та різними прянощами, на ваш смак. Защепіть краї фольги таким чином, щоб сік зі страви не виливався. Запікати м’ясо необхідно протягом 50 хв. – 1 год. При 200 С.
Запечена полядвиця
Запечена полядвиця

Радимо, готову страву поєднувати ще й з гарнірами. До прикладу, з картоплею, кашею або запеченими овочами.

Схожі статті

Ексклюзивний рецепт від Тіни Кароль: смачна сирна паска на Великдень – з такою впорається кожна господиня

Великдень вже на носі, тож для цієї світлої події варто заздалегідь підготувати рецепти різноманітних смаколиків. Пропонуємо до вашої уваги секрет приготування сирної паски за рецептом Тіни Кароль.

Секрет від зірки: великодня паска без дріжджів за рецептом Ольги Сумської – ідеальна святкова випічка

Великдень наближається, тож настав час приберегти для себе кілька нових рецептиків. Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування Великодніх пасок за рецептом Ольги Сумської.

Великодні паски за рецептом від Олі Полякової: артистка розкрила секрет ідеальної святкової випічки

Сьогодні ми розповімо вам про фірмовий рецепт приготування Великодніх пасок від Олі Полякової. Кожна господиня буде вражена результатом, святкова випічка виходить пухкою та ніжною.

Готую цей простий фруктовий тортик, коли гості завітали зненацька: для смаколика навіть міксер не потрібен

Ми поділимось з вами секретом приготування просто фруктового тортика, що неодмінно стане прикрасою будь-якого святкового столу. Це чудовий десерт нашвидкуруч, для якого навіть міксер не знадобиться.

За рецептом цього салату полюють всі господині: щоразу готую величезну миску – салат “Мілан”

Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати святковий салат "Мілан" та розкриємо секрет найкращого домашнього майонезу всього за 5 хвилин. За цими рецептами полюють всі досвідчені господині!

Крабовий салат по-новому. Лінивий варіант виявився смачнішим за оригінал: готуйтеся дивувати ваших гостей

Мало не кожен святковий стіл прикрашає усім відомий крабовий салат. Сьогодні ми розповімо вам про весняний варіант приготування цієї страви, яка відкриває нові смаки та чудово освіжає.