Деруни по-чеськи: брамбораки готуються швидко, а виходять набагато смачнішими за білоруські “драники”

Деруни користуються популярністю в усьому світі, однак є особливий рецепт приготування картопляних пляцків по-чеськи, які займуть особливе місце у вашому серці.

Класичний рецепт дерунів по-білоруськи, звичайно, дуже смачний. Однак, таке враження складається, поки ви не спробували інтерпретацію даного рецепту по-чеськи.

Технологія приготування даної страви зовсім нескладна, займає небагато часу, а результат абсолютно того вартий. Втім, доведеться змиритися з тим фактом, що готуються вони зовсім інакше на відміну від класичного рецепту. Тож давайте дізнаємося, як правильно зробити ніжні та ситні брамбораки. Цілком імовірно, що дана страва стане улюбленою у вашій сім’ї, а домашні більше не погодяться на інші деруни.

Інгредієнти

  • Картопля — 500 грамів
  • Мінеральна вода – 100 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука
  • Бекон – 100 грамів
  • Пшеничне борошно – 4 столових ложки
  • Курячі яйця – 1 штука
  • Рослинна олія – за смаком
  • Майоран сухий – за смаком
  • Кмин – за смаком
  • Сіль – за смаком

Як приготувати деруни по-чеськи

Для початку необхідно почистити картоплю та натерти її на дрібні тертушці. У якості альтернативи картоплю також можна розбити у блендері, тоді консистенція виробів буде більш однорідною. Бекон нарізаємо соломкою. Додаємо його до картопляної маси. Тим часом цибулю також максимально дрібно нарізаємо.

Деруни, які не темніють
Деруни по-чеськи

Після цього додаємо пшеничне борошно, мінеральну воду, куряче яйце, а також сіль, мелений перець та спеції.

Домочадці постійно проситимуть таких дерунів
Неймовірно смачні деруни

Усе добре перемішуємо. Сковороду розігріваємо та починаємо формувати на її поверхні наші картопляні пляцки по-чеськи. Обсмажуємо їх з обох сторін до золотавості, і подаємо гарячими. Вони неймовірно смакують зі сметаною, а також густими вершками.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?